Gündem AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

12.01.2017 - 08:32 | Son Güncellenme:

AÖF sınavı ilk oturumu bugün gerçekleşti. AÖF sınavı giriş yerlerine AÖF resmi sitesi üzerinden sorgulanıyor. AÖF sınav giriş yerleri için öğrenci girişi yapmak gerekiyor.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

AÖF sınavı birinci oturumu bugün yapıldı. 15 Ocak'ta (yarın) ise 2. oturum yapılacak. 14-15 Ocak tarihlerinde yapılacak olan AÖF final sınavlarının giriş yerleri erişime açıldı. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sınavlarda sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanmıştı. Bu nedenle AÖF sınav sonuçlarının 30 Ocak tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kadar önemli bölümlere ve 1 buçuk milyona yakın öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni ilgilendiren her haber ve yaşanan her gelişme, büyük önem taşımaktadır. Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sistemlerinde ve tek ders sistemlerinde değişiklikler yaşanmış ve final sınavı tarihleri yaklaşmıştır.

Anadolu Üniversitesi AÖF Öğrencileri İçin Sınav Tarihleri

Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan sınav tarihleri ile beraber, güz dönemi AÖF final sınav tarihleri ve bahar döneminde yapılacak sınavların tarihleri belli oldu. Milyonlarca öğrencinin gireceği Anadolu AÖF sınav tarihleri şöyle;

Haberin Devamı

Güz Dönemi Final Sınavı Tarihleri: 14 ve 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Vize Sınavı Tarihleri: 15 Nisan ve 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Final Sınavı Tarihleri: 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017

Anadolu AÖF Öğrencileri’nin, Sınavlara Gelirken Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavlarından 1 veya 2 hafta önce, sınav giriş yerleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanır. Bu dönemlerde, öğrencinin sisteme girerek bu sınav giriş belgelerinin çıktısını almaları zorunludur. Sına girilecek il, ilçe, bina, sınıf, oturulacak sıra gibi bütün bilgilerin öğrenciye verildiği sınav giriş belgelerini, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden yapacağınız öğrenci girişi sonucu edinebilirsiniz. Giriş yapmak için, e-mail adresiniz veya T.C. kimlik numaranız ile edindiğiniz şifreyi ilgili alanlara girmeniz yeterlidir.

Sınav sırasında ise, öğrencilerin neredeyse yalnızca hesap makinesi kullanımına izin vardır, ancak her hesap makinesi izne tabi tutulmaz. Alfabetik tuşları olup yazı yazılabilen hesap makineleri izne tabi değildir, sınav giriş yerlerine sokulamaz. Bunun dışında, her türlü cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi iletişim cihazları veya teknolojik cihazlarla sınavlara girmek yasaktır. Yanınızda, ruhsatı size ait olsun veya olmasın, silah bulundurarak sınava giremezsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca, en çok yapılan hatalardan birisine dikkat çekmek gerekirse, size verilen cevap kağıdına, yine size verilen soru kitapçığının kodu mutlaka işaretlenmelidir, sınavda ne kadar başarılı olursanız veya ne kadar doğru cevap vermiş olursanız olun, kodu işaretlenmeyen cevap kağıtları geçersiz sayılarak okunmayacaktır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde Sınav Sistemi Değişiyor Mu?

Anadolu AÖF güz ve bahar dönemi vize ve final sınavlarında, artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınavlarında uygulandığı gibi 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sistem uygulanacak. Yapılan açıklamalara göre artık bu sistem tüm Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için geçerli olacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yaptığı açıklamalara göre, YÖK’ün Açıköğretim sistemlerinde belirli bir standart yakalamak istiyor ve bu nedenle bazı değişiklikler olacak. Artık, bütün sınavlar belirlenen esaslara göre düzenlenecek ve bu sistem Anadolu Üniversitesi dahil, açıköğretim fakültelerinin tümünde uygulanmaya başlayacak. Bu sistem çerçevesinde yanlış yapılan bir soru, öğrenciye 0,25 puan olarak mal olacak.

Haberin Devamı

Anadolu AÖF Tek Ders Sistemlerinde Yapılan Değişiklik

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, tek ders değişikliklerini ve kimlere uygulanacağını açıkladı. Açıklama şöyle;

; “Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”