Gündem Apaçi Ayhan’a veda

Apaçi Ayhan’a veda

04.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akmar Pasajı’nın Apaçi Ayhan’ı önceki gün yaşamını yitirdi. Uzun yıllar Atlantis Müzik’te plak, kaset ve CD satan Ayhan Çetiner, dün Kasımpaşa’da son yolcuğuna uğurlandı

Apaçi Ayhan’a veda

İstanbul Kadıköy’deki Akmar Pasajı müdavimlerinin Apaçi Ayhan olarak tanıdığı Ayhan Çetiner önceki gün hayatını kaybetti. Müziğe gönül vermiş, tozlu raflarda bekleyen birçok grubun plaklarını çocukluğundan bu yana biriktirmiş, sıkı bir krautrock dinleyicisi olan Çetiner 1957’de doğdu. Kötü karne notları üzerine okulu yarıda bırakarak çalışma hayatına atıldı. Fabrikada görev yaparken uzun saçı ve kafasına taktığı banttan ötürü ‘hippi’ olarak anıldı ve bıyık bıraktıktan sonra Cem Karaca’ya benzetildi. Apaçi Ayhan diye de anılması da o döneme denk geliyordu.

Haberin Devamı

Albüm kritikleri

1994’te, Akmar Pasajı’ndaki Atlantis Müzik dükkanına gelen Ayhan Çetiner, burada çalışmaya başladı. Son günlerine dek Atlantis’te plak, kaset ve CD satarak geçirdi. Müzisyenlerle tanışmak, konser anıları ve albüm kritikleri üzerine sohbetler yapmak onun hobileri arasındaydı. Müzik dinlemenin dışında fazla sayıda kitap okuyan Çetiner’in Kızılderililere karşı da ayrı bir sempatisi vardı. Çetiner’in cenazesi dün Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığı’na defnedildi.