Gündem Araç bilgisi sorgulama, Plaka sorgulama ve araç hasar kaydı öğrenme

Araç bilgisi sorgulama, Plaka sorgulama ve araç hasar kaydı öğrenme

28.03.2015 - 11:07 | Son Güncellenme:

Araç, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama gibi aracınız ile alakalı yapacağınız her türlü sorgulama işlemi için ve araç sorgulama hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç bilgisi sorgulama, Plaka sorgulama ve araç hasar kaydı öğrenme

Gelişen modern teknoloji ile birlikte artık yaşamın her alanında olduğu gibi araç sektöründe de en etkin şekilde kendisini gösteriyor. Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan araç teknolojileri ile birlikte her geçen gün yeni bir araç modelinin trafiğe çıkmaya başlaması ikinci el araç piyasasının da son derece yoğun ve hareketli bir dönem geçirmesine yol açıyor. İkinci el araç alım-satım sektörünün öne çıktığı en büyük pazarlardan birisi olarak öne çıkan Türkiye’deki araç sektörünün önemli avantajlarından yararlanabilmek isteyenlere yönelik kaliteli hizmetler sunuluyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

Ancak çeşitli durumlardan dolayı ve art niyetli kişiler dolayısı ile ikinci el araç alım-satım işlemlerinde artan yoğunluk dolayısı ile çeşitli mağduriyetlerde yaşanabiliyor. Bu duruma çözüm getirilebilmesi ve daha güvenli ikinci el araç alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir online hizmet başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmeti ile birlikte de artık ikinci el araç alacak kişilere yönelik bir hizmet sunuluyor. Bu online hizmet ile birlikte artık ikinci el araçların çalıntı olup olmadığını kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir işlem ile yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Araç sorgulama işlemleri için dijital ortam üzerinde yer alan e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. 2008 yılında Başbakanlık tarafından dijital ortam üzerinde yer alan tüm online devlet hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayan e-Devlet sisteminden araç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. E-Devlet sistemi giriş yöntemleri olan ‘e-Devlet şifre ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet sistemi girişiyle birlikte ana sayfa üzerinde bulunan e-hizmetler kategorisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün araç sorgulama ekranından ikinci el araca ilişkin olarak detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sistemi üzerinde yer alan plaka sorgulama ekranından ikinci el aracın çalıntı olup olmadığını plakasını girerek öğrenebiliyorsunuz. İkinci el aracın çalıntı durumunun yanı sıra hak mahrumiyeti durumunu, tescil birimini, yasal rengini ve diğer pek çok resmi ve yasal bilgisini öğrenebiliyorsunuz. Plaka sorgulamayla yapabildiğiniz bu görüntüleme ile birlikte ikinci el araç alım-satım işlemlerinizi çok daha güvenli ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

İkinci el araç alım-satım işlemlerinde güvenliğin çok daha yüksek olması amacı ile dijital ortamda araçhasar kaydı sorgulama hizmeti Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) internet sayfası üzerinden yapılabiliyor. Dijital ortam üzerinde yer alan SGBM internet sayfasında bulunan online hizmetler ekranından araçhasar kaydı sorgulama işlemlerinizi 3 farklı yöntem kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini SGBM online hizmetler ekranından plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası olarak 3 farklı yöntem ile aracın geçmişe yönelik tüm hasar bilgisine ulaşabilirsiniz.