Gündem Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?

18.04.2018 - 09:32 | Son Güncellenme:

Araç fiyatlarının artışı ile birlikte ikinci el araç alım satım piyasasına talep arttı. İkinci el araç daha hesaplı olsa da bu konuda dolandırıcılığa dikkat etmek gerekiyor. Artık e-devlet sistemi üzerinden plaka ve araç hasar kaydı gibi bilgilere ulaşmak mümkün. Böylece ikinci el araç alışverişinde önemli soru işaretlerine yanıt bulunuyor...

Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır

E-Devlet İle Araç Plaka Sorgulama
E-devlet üzerinden araç plakası sorgulamak hem oldukça pratik hem de ücretsizdir. Zaten artık vatandaşlar araç plakası sorgulama işlemini en fazla buradan yapmakta. Bunun için e-devlet internet sayfasına TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlükleri butonuna tıklayıp araç plaka sorgulama sayfasına girerek sorgulama yapılıyor. Burada aracın son sahibinin kim olduğundan arabanın markası, modeli, tescil bilgileri, fiziki durumu bilgilerine kadar pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama
Hasar kaydı sorgulama: Aracın herhangi bir hasarı olup olmadığı, herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı buradan öğrenilebilir.

Tramer sorgulama: Trafik sigortası bilgi merkezinin kısaltılmasıdır. Burada araca ait sigorta bilgilerine ulaşabilir, aracın ağır hasarı olup olmadığına bakabilir, kaza bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Tramer üzerinden yapılabilen işlemler:
Araç hasar kaydı sorgulama
• Araç trafik poliçesi sorgulama
• Mağdur bilgileri sorgulama
• Araç kasko poliçe sorgulama
• Kaza yapan araçların kaza tespit tutanağı sonrası kusurları sorgulamadır.

Tramer sorgulama sayesinde hasarlı ve trafik borcu olan araçları başkalarına satarak kendi sorumluluğunu aracın yeni sahibine aktarıp dolandırıcılık yapmak isteyenlerin de önüne geçiliyor.

SMS İle Araç Plakası Sorgulama
SMS ile araç hasar, araç detay sorgulaması, eksper raporuna göre değişen parça, kaza tespit tutanağı, mağdur bilgileri, trafik poliçesi sorgulamaları yapılabilir. SMS hizmeti için 5664’e mesaj atmalısınız. Örneğin, hasar tespiti için plakayı yazın ve 5664’e gönderin. Tüm operatörler için ücret işlem başına 7 TL’dir.

Poliçe Bilgisi Sorgulama
Poliçenizin ne zaman sona ereceğini, trafik poliçenize uygun hasarsızlık indirimi, trafik ya da kasko poliçenizin yürürlükte olup olmadığını buradan öğrenebilirsiniz. Bunun için TRAFİK ya da KASKO yazın boşluk bırakın, plakayı yazın 5664’e gönderin.

Yazarlar