Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi!

12.09.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Araç Sorgulama ve plaka sorgulama işleminiz alacak olduğunuz 2. El araç hakkında bilgi sahibi olmanız için kullanılmaktadır. Siz de 2. El araç almak istiyorsanız Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminden faydalanabilirsiniz. Yazımızın devamında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi nasıl yapılır hakkında bilgi vereceğiz.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi

Vatandaşlar kara yolları üzerinden ulaşımlarını sağlamak için en çok tercih ettikleri araçlar otomobiller olarak bilinmektedir. Otomobiller toplu taşıma araçlarına göre daha konforlu ve daha rahat olduğu için kişisel araçlar daha çok tercih edilmektedir. Ancak kimi vatandaşlar 0 KM araç satın alırken kimi vatandaşlar 2. El araç almaya yönelmektedir. Bu durum çoğunlukla alım gücü ile alakalı olarak bilinmektedir. Alım gücü yada maddi durumu iyi olan insanlar 0 km araç almaya yönelmektedir. Teknoloji ile daha konforlu ve daha rahat olarak üretilen araçlar alıcılarını beklemektedir. Maddi durumu o kadar iyi olmayan vatandaşlar ise 2. El araç almaya yönelmektedir. Ancak 2. El araç alırken dikkat edilmesi gereken belirli kurallar vardır. Bu kurallar aracın daha önce kazaya karışıp karışmamış olması, üstüne borç veya haciz olup olmaması, herhangi bir sahtekarlık olup olmaması gibi farklı durumlar hakkında haberdar olmak gerekmektedir. Bu da aracın üstünde bulunan plaka aracılığı ile yapılan Plaka sorgulama işlemi sayesinde gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi online sistemler üzerinden aracın plakası aracılığı ile gerçekleştirilmekteydi. Bu sistem öncelikli olarak devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet üzerinden yapılmaktaydı. Ancak yapılan değişiklikler neticesinde araç sorgulama ve plaka sorgulama sistemi e Devlet sistemi üzerinden kaldırılarak özel sistemler üzerinden sunulmaktadır. Araç sahibine yönelik bilgilerin verilmediği araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi sadece araca ait bilgileri öğrenebilmeniz için tasarlanmıştır. Ayrıca Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi Ulaştırma bakanlığının sunmuş olduğu farklı bir sistem üzerinden de gerçekleştirilmektedir. Telefonlarımızın sms bölümü yardımı ile gerçekleştirilen bu işlem yine araç hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi sms yolu ile gerçekleştirmek için telefonlarınızın sms bölümüne aracınızın plakasını yazmanız ve 5664’e sms atmanız yeterli olacaktır. Araç hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ise yine sms yolu ile yapmanız gereken tek işlem Detay yazıp aracınızın plakaını yazarak yine 5664’ e sms atmanız yeterli olacaktır. SMS yolu ile araç sorgulama işlemi 5 TL ücrete tabii olmaktadır. Bu basit işlemlerin ardından araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizden faydalanmış olupr alacak olduğunuz araç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizde 2. El araç almayı düşünüyorsanız yada beğenmiş olduğunuz 2. El bir araç var ise bu aracın plakası yadımı ile araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede araç kazaya karşımışmı, üstüne borç varmı gibi bilgilere ulaşabilir araç hakkında deyalı bilgi sahibi olabilirsiniz. 2. El araç almayı düşünüyorsanız ister sms yolu ile ister internet üzerinden online sistemler üzerinden araç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.