Gündem Aracını tamire bıraktı, sonra gelen telefonla şaşkına döndü

Aracını tamire bıraktı, sonra gelen telefonla şaşkına döndü

26.02.2024 - 09:59 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ta Gürkan Hepkaya (36), arıza nedeniyle tamirciye bıraktığı arabasını, motor ustası Şaban Özdemiroğlu'nun (44) şahsi işlerinde kullandığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Zonguldak'ta Gürkan Hepkaya (36), arıza nedeniyle tamirciye bırakılan arabasını, motor ustası Şaban Özdemiroğlu'nun (44) şahsi işlerinde kendi aracıymış gibi kullandığını iddia ederek şikayetçi oldu. Usta Şaban Özdemiroğlu da kendisine iftira atıldığını öne sürerek Hepkaya hakkında şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Gürkay Hepkaya, 2 hafta önce motorda su kaçağı olduğu için otomobilini çalıştırırken, Şaban Özdemiroğlu'nun Çınartepe Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi'ndeki oto tamirhanesine götürüldü. Bir süre sonra otomobilini tamir eden Hepkaya, arızanın devam ettiğini fark ederek otomobiliyle tekrar tamirhaneye gitti. İş yerinde bulunan Hepkaya'yı birkaç gün sonra tanımadığı bir numaradan arayan kişi, otomobilinin arızalı park ettiğini söyledi. Konum olarak aracın tamirhanesinde olmadığı öğrenilen Gürkay Hepkaya, tamirhaneye gitti. Aracının arızasının giderilmediğini öğrenen Hepkaya, polisin kademeli olarak, Özdemiroğlu'nun otomobilini şahsi işlerinde kullandığını ileri sürüp şikayetçi oldu. Hepkaya, polis eşliğinde savcılık talimatıyla otomobilini teslim aldı.

Haberin Devamı

Aracını tamire bıraktı, sonra gelen telefonla şaşkına döndü

'USTAYI KÖTÜLÜYORMUŞUM GİBİ BOZULDU'

Gürkan Hepkaya, “Tanımadığım bir numara, 'Hastanenin önünde park etmişsiniz çıkamıyorum' dedi. Ben de 'ustaya verdim, tamirde araç' dedim. Numaramı camın koruması altında. Ben de ustayı arardım. Usta bana 'Test ediyorum, hastanede biri ziyarete geldim' dedi. tuhafıma gitti özel işinde biraz anladım, ama anlayışla okudum. O akşam aracını teslim aldık. Ertesi sabah arabayı çalıştırırken su eksik diye uyarı lambası yanmış. Ben de tekrar ustaya götürdüm. 'Bu eskisinden daha kötü oldu, içinde su 2 saat durmuyor' deyince ustayı kötüleşiyormuşum gibi bozuldu” dedi.

'ALDİ ARABANIN ANAHTARINI GİTTİ'

Tamir işlemleri devam ederken işler için otomobili hafta sonu almak istediğini ifade eden Hepkaya, “Usta yoktu, çalışanına sordum 'Usta bir yere gitti gelmiyor' dedi. Kendi arabamı soruyordum, etrafta benim arabam yoktu. Bu sefer de 'Senin arabayı test ediyor' dedi. Ustayı kurduktan 40 dakika sonra geldi. Usta 'arabayı test ediyorum, test etmişken de işi var işleri görüyoruz. Benim 50 kilometre test etme hakkım var' dedi. Ben artık güvenemedim, 'Arabamı almak istiyorum. Ödemesini yapmayı, yaptırmak istemiyorum' dedim. Kendisi bu duruma bozuldu, 'Ben arabanı teslim etmem, dükkan benim, depolarım arabanı' dedi. Aldı arabanın anahtarlarını, gitti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aracını tamire bıraktı, sonra gelen telefonla şaşkına döndü

'ARABAYI SAVCI TALİMATIYLA ALDIK'

Hepkaya, otomobilin bazı parçalarının sökük olduğunu ileri sürerek, “Çalışır vaziyette kullanılan arabayı, hem şahsi işlerinde kullandığını fark ettirdi hem de bana yürüyen arabayı çalıştıran bir şekilde teslim etmeye çalışıyor. Biraz da arabamı gasbetmeye çalışıyor. Çünkü anahtarı alıp gitti. Arabayı zorla savcılık talimatıyla aldım” diye konuştu.

Aracını tamire bıraktı, sonra gelen telefonla şaşkına döndü

'İNDİRİM İSTEDİ, YAPMADIM'

Hepkaya'nın arabasının arızasını gidermek için 15 gün uğraştıklarını söyleyen 25 yıllık usta Şaban Özdemiroğlu ise “Geldi burada, 'Sen ne biçim ustasının, bu arabayı denemedin mi?' dedi. Arızayı fiyata dahil ettim, benden indirim istedi. İndirim yapmadım. Arabayı yaptım, kontrol etmek için dolaştım. Arabayı göremeyince biraderime sormuş. Dükkanda müşteri varken, 'Sen arabayı özel işlerinde kullanıyorsun' dedi. Müşteriler duysun diye iftira atmaya çalıştı. Ben de 'senin arabana ihtiyacım var mı var, kontrol amaçlı' dedim. Zaten bütün arabalar kontrol edilir.  Polisleri çağırmış, bana ulaşmaya çalışmış, ben telefona bakmadım. Bana iftira atınca daha da muhatap olmadım. İndirim istedi, ben indirim yapmayınca buralara kadar geldi. Tamamen bu iftiradır. Benim satırlarımda usta arabayı dener. Gittiğim 2 kilometre yol yani. Uzun mesafeye gitmedim. Arabayı sürerek buradan alıp gitti. Ben de iftira attığım için şikayetçi oldum. Ben burada düzgün bir esnafım. Kimse bana çamur atamaz” dedi.

Yazarlar