Gündem Artvin’de şiddetli sağanak! İlçeler sular altında kaldı

Artvin’de şiddetli sağanak! İlçeler sular altında kaldı

06.02.2024 - 12:01 | Son Güncellenme:

Artvin’de dün sabah başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağışlar Borçka ve Murgul ilçelerinde su baskınlarına, taşkın ve heyelanlara neden oldu.

Artvin’de şiddetli sağanak İlçeler sular altında kaldı

Artvin ve ilçelerinde dün sabah saatlerinde başlayan yağışlar aralıksız devam ediyor. Kenti olumsuz etkileyen yağışlar sonrasında Borçka ve Murgul ilçelerinde su baskınları, taşkın ve heyelanlar yaşandı. Taşan dereler evlerin arasından sokaklara indi.

Haberin Devamı

Yamaçtan kopan toprak ve kaya kütleleri karayollarını ulaşıma kapattı. Şuana kadar can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda, belediye ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu bölge yağmur alan, coğrafi koşulların zor olduğu bir bölge. Aşırı derecede yağmur yağması nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Biz de belediye ekipleri olarak sahadayız. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Şuanda kadar ciddi olumsuz bir durum yok. Yağışlar devam ediyor” dedi.

ARTVİN’İN BORÇKA İLÇESİNDE HEYELAN NEDENİYLE 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Kentte etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Borçka ilçesinde heyelanlar meydana geldi. Gündoğdu Mahallesi'nde 10 hanenin yaşadığı 2 bina heyelan riski nedeniyle AFAD ekiplerince tedbir amaçlı tahliye oldu.

Artvin’de şiddetli sağanak İlçeler sular altında kaldı

Haberin Devamı

Bölgede inceleme yapan Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, 10 hanenin bulunduğu 2 binayı tedbir amaçlı tahliye ettiklerini söyledi.

Kaymakam Contarlı, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Bütün arkadaşlarımızla sahadayız, mücadele etmeye çalışıyoruz. İnşallah sağ salim tamamlayacağız. Önlem amacıyla AFAD birimlerince 10 hane boşaltıldı. Can kaybı olmadan bunu da inşallah sağ salim atlatacağız. Aksu Mahallesi'nde bir düğün salonunu su bastı. Belli yer yer bölgelerde su baskınları var. Hem belediye, hem özel idaresi ekipleri olayla müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Artvin’de şiddetli sağanak İlçeler sular altında kaldı