Gündem Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret ne zaman belirlenecek? 4. Toplantı ne zaman?

Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret ne zaman belirlenecek? 4. Toplantı ne zaman?

17.12.2019 - 17:08 | Son Güncellenme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirdi. 2020 Asgari ücret zam oranı ile ilgili yapılan üçüncü toplantıda neler konuşuldu? Asgari ücret üçüncü toplantısı hakkında araştırma yapanlar, Asgari ücrette son dakika gelişmesi ile karşılaştı. TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı. Milyonlarca asgari ücret ile çalışan vatandaşlar ise gelecek haber için sabırsızlanıyor. Peki asgari ücret 2020 belli oldu mu? Asgari ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret ne kadar oldu Asgari ücret ne zaman belirlenecek 4. Toplantı ne zaman

Aralık ayında gündemden düşmeyen asgari ücret haberlerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarcar vatandaşın yakından takip ettiği asgari ücret haberleri yoğun ilgi görüyor. 2020 yılının asgari ücret rakamı belirlenmesi için tüm gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunda.

Haberin Devamı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık 2019 günü yaptı. Ardından ikinci asgari ücret toplantısı 10 Aralık'ta yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını ise bugün tamamladı. Peki yapılan asgari ücret toplantılarında neler konuşuldu? Karar ne oldu? İşte 2020 Asgari ücret hakkında merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET 2020 BELLİ OLDU MU? TOPLANTILARDA NE KONUŞULDU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantıda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tarafların bakış açısını dikkate alarak ortak bir noktada buluşmak istediklerini belirterek, "Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canı gönülden diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İşçi ve işveren temsilcileri de toplantıda görüş ve taleplerini dile getirmişti.

Türk-İş'in ev sahipliğindeki ikinci toplantıda da Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve TÜİK temsilcileri, ekonomik veri ve raporları sunmuştu.

Asgari ücret ne kadar oldu Asgari ücret ne zaman belirlenecek 4. Toplantı ne zaman

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET HABERİ

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı.Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı. TÜİK'in enflasyon verilerine ilişkin net rakamları açıklaması ile masada zam pazarlığının başlaması bekleniyor. Aralık ayının son haftasında ise 2020 yılında uygulanacak olan Asgari Ücret zam oranı açıklanacak. İlk rakamların bugün sona erecek toplantının ardından ortaya çıkması bekleniyor.

 

 

Yazarlar