Gündem Aşı karşıtı yazarlardan mı etkilendi?

Aşı karşıtı yazarlardan mı etkilendi?

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hayykitap’ın sahibi ve yayın yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, koronavirüs nedeniyle 53 yaşında hayatını kaybetti. Baysal’ın kendi yayınevinden kitaplarını yayımladığı aşı karşıtı doktor yazarların etkisinde kalarak aşı olmadığı iddia edildi.

Aşı karşıtı yazarlardan mı etkilendi

Aşı karşıtı doktor yazarların kitaplarını yayımlayan Hayykitap Yayınevi’nin sahibi Tevfik Rauf Baysal önceki gün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 53 yaşındaki Baysal’ın aşı olmadığı belirtildi. Geçen ay annesini virüs nedeniyle kaybeden Baysal’ın babası, eşi, iki aylık bebeği de hastanede tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Tevfik Rauf Baysal’ın sahibi olduğu yayınevinde aşı karşıtı olan yazarlar, son dönemde aşı karşıtı söylemleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Baysal’ın aşı karşıtı doktor yazarların etkisinde kalarak aşı olmadığı öne sürüldü. Hayykitap yazarlarından noröloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Aşı karşıtı doktor yazarları o kadar fazlaydı ki. Patronlarını canından ettiler! Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Aşı karşıtlarını aptal ilan etmek, meselenin asıl yüzünü görememektir. Vefat eden Hayykitap’ın sahibi Rauf Baysal, dâhi düzeyinde zeki bir insandı. Etrafındaki aşı karşıtı doktorların iknasıyla aşı olmadı. Çünkü söyleyenler “doktor”du! Sağlık Bakanlığı acil bu konuya el atmalı” dedi.

Haberin Devamı

YAZARLAR AŞI OLMAMIŞTI

Hayykitap Prof. Dr. Canan Karatay, Dr. Ümit Aktaş gibi aşı karşıtı doktorların sağlık kitaplarıyla da biliniyor. Yayınevinin yazarlarından Canan Karatay “Koronavirüse karşı aşı yapamazsınız. Sağlıklı bir hücrede kapılar kale kapısı gibi sağlam açılmaz ve hastalanmayız. Ben onu söylüyorum onun için doğal besleneceğiz. Virüs ve griplerin her sene yenisi çıkar bunun aşısı olmaz. Bunun tek aşısı tek yolu kendi hücrelerimizin güçlü ve sağlık kılmaktır” demişti.

SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Yayın dünyasının sevilen isimlerinden olan Tevfik Rauf Baysal’ın ani vefatı sevenlerini yasa boğdu. Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz da Baysal’ın vefatının ardından, “Rauf Baysal tanıdığım en ilkeli, ahlak sahibi insanlardandı. Hayykitap ile yayıncılığa yeni bir seviye getirdi. Şeyh ile Hükümdar onun teşvikleriyle ortaya çıkmıştı. Rabb’im gani gani rahmet eylesin, eşi ve bebeğine şifalar nasip etsin” diye konuştu.
Yönetmen Semih Kaplanoğlu ise “Kuşadası’ndan komşumuz, İzmir Atatürk Lisesi’nde öğretmenim Haluk Baysal’ın oğlu sevgili arkadaşımız Rauf Baysal’ı kaybettik. Onu sıcak gülümsemesi ile hatırlayacağız. Nur içinde yatsın mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

‘HEKİM KILIKLILAR’

Yayıncı Rauf Baysal’ın vefatının ardından aşı karşıtı doktor yazarlara gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Dr. Mustafa Uyar: Hayykitap’ın sahibi Rauf Bey 53 yaşında (Kovid-19) vefat etmiş. Eşi yoğun bakımdaymış. Yayınevinin bazı yazarları üzgün, bazıları muhtemelen para saymakla meşguldür. Hayat bu, bir patron gider diğeri gelir. Tevfik Rauf Baysal’ın yakınlarına başsağlığı, eşine acil şifalar dilerim.

Doç. Dr. Muhammet Keskin: Rauf Baysal’ı aşı olmamaya ikna edenler şu an huzurlu mudur acaba? Bunu yapan hekim kılıklılar nasıl yastığa başlarını koyabiliyorlar anlayamıyorum.