Gündem Asılsız ihbarlar isyan ettirdi

Asılsız ihbarlar isyan ettirdi

22.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan Haluk Levent, önceki gün Hatay’da yaşanan 6.4 ve 5.8 depremlerinin ardından gelen asılsız ihbarlardan dert yandı.

Asılsız ihbarlar isyan ettirdi

Levent, “AHBAP, şu an dört ayrı adrese gitti ama ihbarlar asılsız çıktı. ‘Lütfen yapmayın’ diyeceğim ama bu ‘lütfen’lik değil, vicdani bir durum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Binalar acil denetlenmeli

Berrak Tüzünataç, deprem bölgelerindeki bütün binaların, dayanıklı olup olmadığının denetlenmesinin kişilerin insiyatifine bırakılmaması gerektiğini söyledi. Oyuncu, “Hemen bugün denetlemelerin başlaması gerekiyor” diyerek, uyarıda bulundu.

Katar gelirini bağışladı

Burak Özçivit, dün Katar’da bir organizasyona katıldı. Oyuncu, davetten elde ettiği gelirin tamamını, depremzedelere bağışladı. Daha önce YouTube’dan
yardım toplayan Özçivit’in bu hareketi takdir topladı.

Desteğinizi çekmeyin

Mahsun Kırmızıgül, attığı tweet’le dikkat çekti. Oyuncu, “Batı’da akrabası bulunanlar, durumu iyi olanlar, deprem bölgesindeki acılarla birlikte gittiler. Geride yoksul, evlerini bekleyen insanlar, tedirgin ve korkuyla baş başa kaldılar.
Lütfen desteğinizi çekmeyin” dedi.

Haberin Devamı

50 ton mama gidecek

HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik, deprem bölgesindeki illere bir yılda toplam 50 ton mama yardımı yapılacağını açıkladı. Gedik, “Sokak hayvanlarının hepsi, şu anda aç. Karıştıracak çöpleri bile kalmadı. Onların da yanında olmalıyız. Hayvan-insan diye ayırmadan, elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haftanın reklam geliri bölgeye

Maçlar TV8’de yayınlanacak

Acun Ilıcalı, sahibi olduğu TV8 kanalının bu hafta elde edeceği tüm geliri, depremzede vatandaşlar için kullanacağını açıkladı. İş insanı, “EXXEN’de yayınlanması planlanan maçlar, TV8’de yayınlanacaktır. Reklam gelirinin tamamı deprem bölgesinde kullanılacak” dedi.

‘Korkuyorum artık...’

Burcu Kara, duygularını kaleme aldı. Oyuncu, “Daha da kötü olacağını bile bile insan uzak duramıyor izlemekten, dinlemekten... Bu kadar ağlamaktan, uyuyamamaktan hasta olacağım diye korkuyorum. O da kendim için değil, çocuklarım için... Ama bir saat bakmasam vicdan yapıyorum. Kendimi bencil,
taş kalpli hissediyorum” sözleriyle acısını dile getirdi.

‘Her yerden yardım gelmeli’

Dünyaca ünlü Latin şarkıcı Shakira, depremden etkilenen bölgelerin videosunu yayınladı. Sanatçı, “Bu büyük doğal afetten etkilenenlerin durumu, insan yapımı engellerle daha da kötüleştirilmemelidir. Her yerden yardım gelmelidir. Gecikme olmaksızın” ifadelerini kullandı. Jennifer Aniston, ABD’li model
Bella Hadid de önceki akşam gerçekleşen iki depremi yayınlayarak, yardım istedi.

Haberin Devamı

‘Birlikte iyileşeceğiz’

Berfu-Eser Yenenler çifti, deprem bölgesine giderek, insanlara moral vermeye devam ediyor. Depremzedelerle çadırda sohbet eden ve çocuklarla oyunlar oynayıp zaman geçiren ikili, o anları Instagram’dan paylaştı. Minikler için yüzlerce oyuncak götüren çift, onlara sarılarak teselli etti. Berfu Yenenler, “Emanetimi teslim ettim” derken, Eser Yenenler ise, “Birlikte iyileşeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Yazarlar