Gündem ‘Asla müsaade etmeyiz inceleme devam ediyor’

‘Asla müsaade etmeyiz inceleme devam ediyor’

23.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çapa Tıp Fakültesi’nde henüz reşit olmamış çocuklara “kanunsuzca” cinsiyet değiştirme ameliyatı ve hormon tedavisi yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

‘Asla müsaade etmeyiz inceleme devam ediyor’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara  - Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Öncelikle işin sağlık boyutu var. Konu bir vatandaşımızın sağlığı ise tüm imkanlarımızla bu sağlık sorununu çözmek için var gücümüzle gayret ederiz. Bahse konu olan işlemler 18 yaşından küçüklerimize uygulanmış ise bu kabul edilemez. Buna asla müsaade etmeyiz. Bu konuda çok net kurallarımız var ve işletiyoruz. Bakanlığımızın İncelemesi devam ediyor.” 

Haberin Devamı

‘GATA iddiası asılsız’ 

İş kazasında parmağı kopan bir vatandaşın, Ankara GATA’da “dikecek malzeme olmadığı” gerekçesiyle ameliyata alınamadığı iddiası da sorulan Koca, şunları kaydetti: “Tamamen asılsız. Hastamız 18 Ağustos 2023 Cuma günü akşama doğru Gülhane Eğitim Araştırma ve Hastanesi Acil Servisi’ne başvurmuştur. Acil replantasyon cerrahisi planlanmıştır. Hekim ameliyat sırasında gerekli olan 11-0 prolene sutürün hazırlanmasını istemiştir. Ameliyathane deposunda bulunmayan ama hastanenin ana deposunda bulunan malzeme ile ilgili hastanede olmadığı şeklinde yanlış bilgi verilmesi üzerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi ile iletişime geçilerek malzemenin temini sağlanmıştır. Ameliyat başarıyla tamamlanmıştır. Yaşanan aksaklıklarla ilgili kişiler hakkında inceleme ve idari soruşturma başlatılmıştır.”