Gündem ‘Atatürk maskesi takıp yattılar’

‘Atatürk maskesi takıp yattılar’

11.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de CHP’yi eleştirdi: “Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar. İzmirlinin can düşmanı olarak gördüğü terör örgütleriyle anlaşmalar yaptılar.”

‘Atatürk maskesi takıp yattılar’

İZMİR İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İzmir mitinginde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YARALARI SARMAYA AZ KALDI: Tarih boyunca Ege’nin en ışıltılı, en hareketli, en müreffeh şehri İzmir, ihmallerin pençesinde hep yerinde saydı. Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyüyüp gelişirken, bu şehir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı. Sizleri Meclis’te ve belediyelerde temsil etsin diye yetki verdiğiniz kişiler soruyorum ne yaptı? Yüzlerine Atatürk maskesi takıp her dönem yan gelip yattılar. Yetmedi İzmirlinin can düşmanı olarak gördüğü terör örgütleriyle gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Yetmedi kendi işlerinde çıkar kavgasına tutuştular. Düşmanı denize dökerek sadece başındaki kara bulutları değil vatanın istiklali üzerindeki hain emelleri de dağıtan İzmir’in yaralarını sarmaya az kaldı.

Haberin Devamı

PAZARLIKLARDAN HABERİNİZ VAR MI?: CHP’nin demlendiği müttefikleriyle ilişkisinde bir şeffaflık var mı? Yok. Belediye müdürlüklerine kadar uzanan pazarlıklardan sizin haberiniz var mı? Yok. CHP’nin sırtından belediyelere kimlerin taşınacağını biliyor musunuz? Yok. Sırf bize kaybettirsin diye ortaya sürdükleri kimi partilere ve adaylara ne verdiklerinden, ne vaat ettiklerinden haberdar mısınız? Yok. Böyle siyaset olur mu?

YOLLARINI KAYBETTİLER: Şu pisliğin halini görüyorsunuz değil mi? Yapılan bir şey var mı? İzmir gibi bir şehrimiz buna layık mı? CHP Genel Başkanı’nın, CHP’nin kimi adaylarının üsluplarını, tavırlarını sizler de takip ediyorsunuz. Atalarımızın çok güzel bir sözü var; “Öyle horozlar vardır ki öttükleri için Güneş’in doğduğunu sanırlar.” İşte bunların durumu tam da o şekilde. Üstelik bu kibirlerin üstünü taklitçilikle örtmeye kalkıyorlar. Halbuki yine atalar ne demiş? “Karga kekliği taklit edeyim derken kendi yürüyüşünü şaşırmış.” Taklitçilik peşinde koşarken kendi yollarını da kaybettiler.

‘Özgür Efendi Mazlum’a döndü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik şunları söyledi: “CHP’nin başında güya bir Genel Başkan var. Fakat varlığı, yokluğu belli değil. Bu Genel Başkan’a gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür Efendi’den rol çalıyor. Özgür Efendi Türk filmlerindeki Mazlum karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor.”