Gündem Atık yağlar sokak hayvanlarına mama oluyor

Atık yağlar sokak hayvanlarına mama oluyor

04.01.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Sakın Dökmeyin” kampanyası kapsamında iki yılda 16 ton bitkisel atık yağ toplandı. Toplanan yağlar ile 8 ton biodizel elde edilirken, sokak hayvanlarına 1350 kilo mama alındı.

Atık yağlar sokak hayvanlarına mama oluyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Deha Biodizel Üretim A.Ş. tarafından organize edilen “Sakın Dökmeyin” kampanyası devam ediyor. “Sakın Dökmeyin” kampanyası kapsamında iki yılda 16 ton bitkisel atık yağ toplandı. Toplanan yağlar ile 8 ton biodizel elde edilirken, sokak hayvanlarına 1350 kilo mama sağlandı. Balıkesir il merkezindeki Çevre Eğitim, Şehitler ve Engelsiz Yaşam Parklarında bulunan kutulara dökülen yağlar ile bugüne kadar 1350 kilogram kedi-köpek maması elde edildi. Ayrıca toplanan bitkisel atık yağlar ile şirket tarafından 8 ton biodizel elde edilerek toplanan atık yağların enerjiye dönüşümü sağlandı.

Haberin Devamı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada vatandaşlara çağrıda bulunularak, “1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. 'Sakın Dökmeyin' kampanyası ile hem büyük ölçüde oluşacak bu kirlilik engelleniyor, hem de sokaklardaki sahipsiz hayvanlarımıza gıda kaynağı sağlanıyor” denildi.