Gündem Ayasofya Camii'nde binlerce kişi bayram namazı kıldı

Ayasofya Camii'nde binlerce kişi bayram namazı kıldı

09.07.2022 - 09:59 | Son Güncellenme:

Yurdun dört bir yanını bayram telaşı yaşanırken, bayram namazı nedeniyle binlerce kişinin akın ettiği camilerden biri de Ayasofya Camii oldu.

Ayasofya Camiinde binlerce kişi bayram namazı kıldı

Kurban Bayramı namazını kılacak vatandaşlar, gece saatlerinden itibaren Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ne gelmeye başladı. Caminin içi namaz vaktinden önce doldu. İçeride yer bulamayan vatandaşlar ise seccadeleriyle caminin avlusunda saf tuttu.

Haberin Devamı

BAYRAMI NAMAZI İÇİN BİNLERCE KİŞİ EYÜPSULTAN CAMİİ'NE AKIN ETTİ

Bayram namazı için binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde Eyüpsultan Camii'ne akın etti. Namaz öncesinde caminin içi dolarken, içeriye giremeyen yüzlerce vatandaş yanlarında getirdikleri seccadeleriyle avluda bayram namazını kıldı.

Ayasofya Camiinde binlerce kişi bayram namazı kıldı

Kurban Bayramı namazı için binlerce vatandaş Eyüpsultan Camii'ni doldurdu. Eyüpsultan Camii'nde erken saatlerde sabah namazı ile birlikte artan kalabalık, bayram namazı saatinin yaklaşmasıyla birlikte avluya taştı. Caminin içerisinde yer bulamayan vatandaşlar avluyu ve çevresini tamamen doldurdu. Kısa sürede caminin içi dolarken, içeriye giremeyen yüzlerce vatandaş yanlarında getirdikleri seccadeler ile Eyüpsultan Meydanı'nda bayram namazını kıldı.

Haberin Devamı

"GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRMEMİZ DİLEĞİYLE"

Eyüpsultan Camii'ne Kurban Bayram namazı için gelen bir vatandaş, "Manevi atmosfer çok güzel. Her zaman olmuyor, yılda bir iki sefer denk geliyor. Ama bu insanların manevi duygularla daha güçlü olduğunu düşünüyoruz. Ben buraya tek başıma geldim ama içimde asker şehitlerimiz, polis şehitlerimiz manevi olarak peşimde getirdiklerimle geldim. O yüzden hem mutluyum, güzel bir bayram geçirmemiz dileğiyle. Herkesin de bayramını kutluyorum" dedi.

DİYARBAKIR'DA BAYRAM NAMAZINDA TARİHİ CAMİLERDE YOĞUNLUK

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami, bayram namazını kılmak için gelenlerin akınına uğradı.

Diyarbakır’da çok sayıda vatandaş, bayram namazını kentin tarihi camilerinde kıldı. Sur ilçesinde bulunan ve İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami'de de yoğunluk oluştu. Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker ile Ebubekir Bal, vatandaşlarla birlikte burada namaz kıldı. İmam Hidayet Yılmaz'ın kıldırdığı namaz sonrası Vali Su ve beraberindekiler cemaatle bayramlaştı. Bir grup genç namazdan çıkan vatandaşlara şeker ve kolonya ikram etti.

Ayasofya Camiinde binlerce kişi bayram namazı kıldı

Valisi Ali İhsan Su, paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Şimdi imkanları olan kardeşlerimiz kurbanlarını kesecekler, hocamızın da ifade ettiği gibi bir kısmını kendimiz, bir kısmını eş dostumuzla beraber, bir kısmını da fakir fukarayla paylaşmak çok önemli. Tabii bayramlarımız çok özel günlerimiz. Büyüklerimizin duasını alarak ellerini öpmek, annelerimizin babalarımızın duasını almak çok önemlidir. Yine küçüklerimizi, küçük kardeşlerimizi sevindirmek çok önemli. Tabii bu bayramda mahallemizde bulunan garipleri, yetimleri, öksüzleri, fakirleri sevindirmek çok önemli. Ülkemizde güven ve huzurun sağlanmasında hayatını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmek, kahraman gazilerimizi ziyaret ederek onları da bayram sevincimize ortak etmemiz çok çok önemlidir. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ayasofya Camiinde binlerce kişi bayram namazı kıldı

Ayasofya Camii

SELİMİYE’DE BAYRAM NAMAZI YOĞUNLUĞU

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nde, Kurban Bayramı namazı kılındı. Restorasyona alınan ve sadece bir kısmı açık olan cami, bayram namazına gelenlerle doldu. Camide yer bulamayanlar, bahçede namaz kıldı. Selimiye İmamı Yusuf Serenli'nin kıldırdığı namazın ardından cemaat bayramlaştı.

Haberin Devamı

 

Ayasofya Camiinde binlerce kişi bayram namazı kıldı