Gündem Aydın'da eğitim uçağı düştü! 2 kişi yaralandı

Aydın'da eğitim uçağı düştü! 2 kişi yaralandı

22.08.2023 - 13:14 | Son Güncellenme:

Aydın Çıldır Havalimanı'nda bulunan uçuş okulundan eğitim amaçlı kalkış yapan bir uçak, kalkış esnasında düşerken olayda 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aydında eğitim uçağı düştü 2 kişi yaralandı

Çıldır Havaalanı’ndan saat 12.30 sıralarında eğitim amaçlı kalkış yapan uçağın eğitmeni, kısa süre sonra henüz bilinmeyen nedenle acil iniş yapmak için piste yöneldi. İniş sırasında uçak, Aydın-İzmir Otobanı yakınlarındaki tarlaya düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçaktaki eğitmen ile öğrenci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yaralanan 2 kişinin kimlikleri belli oldu. Yaralıların, eğitmen pilotlar Saygın Zibeller ile Murat Mocan olduğu belirlendi. Ayrıca uçağın 100 metreden toprak zemine düştüğü tespit edildi. Uçağın düşüş nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan kazayla ilgili yapılan açıklamada, 'Aydın Çıldır Uçuş Akademisi işletmesinde bulunan TC-TDA tescil işaretli hava aracının Aydın Çıldır Havaalanından kalkışını müteakip henüz bilinmeyen bir nedenle pist sonuna düşmesi neticesinde hava aracı kazası meydana gelmiştir. Kaza sonucu iki pilot yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.' denildi.