Gündem Aydın'da 'sahte fatura' operasyonu!

Aydın'da 'sahte fatura' operasyonu!

09.03.2024 - 12:43 | Son Güncellenme:

Aydın'da sahte faturayla devleti zarara uğratan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

Aydında sahte fatura operasyonu

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte fatura ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Jandarmanın 6 aylık takibi ile online satış platformunda kurye olarak çalışanlar üzerinden, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi gösterilerek düzenlenen sahte fatura ve fişlerin muhasebeciler aracılığıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirilerek haksız yere vergi iadesi alındığı tespit edildi.

Jandarma, önceki gün saat 07.00 sıralarında Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde belirlenen 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Aydında sahte fatura operasyonu

220 MİLYON TL SAHTE FATURA

Organize suç örgütü üyesi şüphelilerinin; nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik ile yaklaşık 220 milyon TL sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Adreslerde yapılan aramalarda ise 1721 adet toplam 5 milyon 600 bin TL tutarında sahte fatura ve fiş, sahte fatura ve fiş yazmak için kullanılan 1 adisyon cihazı, sahte fatura ve fiş oluşturmak için yazılım yüklenmiş 4 dizüstü bilgisayar, 27 pos rulosu, 27 cep telefonu, 5 sahte fatura ve fiş yazmak için kullanılan içinde araç plakalarının olduğu not defteri, 6 yakıt yükleme koçanı, 5 hafıza kartı ve 1 kaşe ele geçirildi.

Haberin Devamı

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 18 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden örgüt lideri Ahmet Hano'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.