Gündem 'Ayrılırsınız' diyen de var!' Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

'Ayrılırsınız' diyen de var!' Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

21.05.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Üç ay önce evlenip, evlendikten bir gün sonra da karavanlarıyla Türkiye turuna çıkan Lütfiye ve Can Söyleme çifti, yollarda kahve satarak Türkiye'yi il il geziyor. Yolda karşılaştıkları insanların yaklaşımları ise unutulacak gibi değil.

Ayrılırsınız diyen de var Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

Mersin doğumlu olan Lütfiye-Can Söyleme çifti, geçtiğimiz 12 Şubat’ta evlenip 13 Şubat’ta da yola çıktı. Çukurova Üniversitesi çevre mühendisliği mezunu olan Lütfiye Söyleme, e-ticaret ile uğraşarak sosyal medyadan takı satışı yapıyor. Evlilik sürecine girene kadar kendi işinde çalışan Lütfiye ile Mersin’de babasına ait dükkanı işletip motokaravan yapan otoklima ustası Can Söyleme çifti, "Evlenme kararı aldıktan sonra Mersin’e döndük. Şimdilerde de 1976 Model Volkswagen T2 aracımız 'hippiebuscoffee' ile Türkiye’yi kahve ve takı satarak geziyoruz" diyor.

Haberin Devamı

'DÜĞÜNDE TAKILANLARLA HAZIRLADIK'

"Evlendikten sonra balayı düşüncemiz vardı ama gerek pandemi, gerekse artan kur fiyatlarından dolayı istediğimiz yerlere gidebilecek imkan yoktu" diyen Lütfiye Söyleme, nasıl yola çıktıklarını ise şöyle anlattı:

"Düğünümüzde takılan paralarla arabayı düzenleyip uzun yola hazır hale gelmesini sağladık. Sağ olsun arabamız bizi yarı yolda bırakmadı. Konfor alanımızı artırmak için arabamıza çekme karavan taktık ve bu şekilde yollarda daha rahat edebiliyoruz."

Ayrılırsınız diyen de var Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

Ailelerinden her konuda destek gören Çift, 'Git hevesini al gel, ne işin var' diyen çok arkadaşlarım oldu. Dalga konusu olduğum zamanlar bile oldu. Ailemiz ise 'Verdiğin her kararda yanınızdayız' diyor. En büyük desteği ağabeyimizden alıyoruz. Kendisi bize VosVos sevdasını aşıladığı için gerek içerik gerekse gittiğimiz şehirlerdeki iletişim için en büyük destekçimiz diyebiliriz" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

'YOLDA SAĞA ÇEKİP KAHVE DEMLEMİŞLİĞİMİZ VAR'

Haberin Devamı

Yollarda da olumlu tepkiler alan aile, özellikle çocukların kendilerine gülümsediklerini ve el salladıklarını söylüyor. Söyleme çifti, bu tepkileri şu sözlerle dile getiriyor:

"Korna çalıyorlar sürekli. Yolda sağa çekip kahve demlemişliğimiz var. Gittiğimiz her şehirde bir ailemiz oluyor. Samimiyetimiz insanları etkiliyor ve çok güzel insanlar hayatımıza dokunuyor. En güzel tarafı yeni insanlarla tanışmak ve sohbet etmek diyebiliriz. Bugüne kadar gezerken hayatımıza dokunan herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki tanıştık, iyi ki 40 yıl hatırımız oldu. Umarız bize gelip, 'Bu benim hayalimdi' diyen herkes hayaline kavuşur. Olumlu tepkilerin yanında olumsuz tepkiler de var. Yanımıza gelip, 'Ayrılırsınız, bunlar boş işler' diyenler bile oluyor. Herkesin kendi hayatı ve hayali, saygı duyuyoruz."

Yollarda kahve satarak geçinmenin tamamen beklentiyle ve yaşam tarzıyla alakalı bir durum olduğuna değinen çift, “Yola çıkarken bunun için ayırdığımız bir bütçemiz vardı, yollarda kazandığımız para bizim bir şehir daha gezmemizi sağlıyor. Bunun dışında festival davetleri oluyor ve festivallerde kazanç sağlayıp tekerimizi daha hızlı döndürebiliyoruz. Çok büyük kâr beklentimiz yok, zaten bu koşullarda olamaz da. Çünkü kahvemizin bir standart tadı var ve bu tadı bozmamak için sürekli aynı kahveleri kullanıyoruz. 1 yıl önce 1 kg'su 120 TL olan kahve şu an 280 TL. En büyük gider kalemimiz ise yakıt" diye konuştu.

Ayrılırsınız diyen de var Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

'KARAVAN PARK ALANI BÜYÜK SIKINTI'

Tam zamanlı karavanda yaşamanın evden daha az maliyetli ve daha avantajlı olduğunu dile getiren Lütfiye-Can Söyleme çifti, “Mental açıdan cevap verecek olursak karavanla istediğimiz yerde kalabiliyoruz. Ege, Akdeniz kesimiyse koyları, değilse de karavan parkları tercih etmeye çalışıyoruz. Ancak gerçekten bir karavanınız varsa ve Türkiye’yi gezmek istiyorsanız en büyük problem yeterli karavan park alanı olmaması. Umarım buradan ilgili kişiler bunu duyar ve tüm karavancı arkadaşlarımız adına olumlu bir adım atılmış olur. Karavandaki sorunlardan biri de çamaşır. Bazen problem olabiliyor ama gittiğimiz şehirlerdeki arkadaşlarımızda, ailelerimizde ya da çamaşırhanelerde bu sorunu çözebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ayrılırsınız diyen de var Bir günlük evli çift karavanla yollara düştü

'BAŞKA BİRİNİN İŞİNDE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM'

Can Söyleme, “Hayat bizi neyle karşılaştırır bilmiyoruz. Umarım herkesin karşısına niyeti gibi insanlar ve fırsatlar çıkar. Şu an bu şekilde Türkiye’yi gezmek ve birikim yapıp daha sonrasında aracımızla geze geze yurt dışına gitmek gibi hayallerimiz var” derken, Lütfiye Söyleme de mesleğiyle ilgili esnek bir sistem olursa yeniden çalışmaya başlayabileceğini dile getirdi ve ekledi:

"2016'da mezun oldum ve işe girdim. Aralıksız 6 yıl boyunca sabah 08.00, akşam 19.00 hatta cumartesi günleri dahil çalışıyordum. Mesleğimi severek yapıyordum. Her iki durumu da denemiş biri olarak tek farkı belirsizlik diyebilirim. Sabit bir iş, sabit bir gelir demek ve bu insanı güvende hissettiriyor. Ancak şehir şehir gezerek kahve ve takı satmak aynı şey değil. Hangi gün ne kadar kahve satacağını bilemiyorsun. Aslında bu daha keyifli ve heyecanlı bir hayat ama temkinli olmanı ve nakit yönetimini iyi yapmayı gerektiriyor."