Gündem ‘Ayrımcılık bizim kitabımızda yok’

‘Ayrımcılık bizim kitabımızda yok’

22.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Defne Devlet Hastanesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dediler ki ‘Burada Bay Bay Kemal yüzde 90 oy aldı. Siz yüzde 8 aldınız.’ Bizi bunlar ilgilendirmez. Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk, böyle bir şey bizim dinimizde de yok kitabımızda da yok” dedi.

‘Ayrımcılık bizim kitabımızda yok’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Hatay ve Gaziantep’e ziyaretler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da Defne Devlet Hastanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVERİM: Adıyaman ve Kahramanmaraş ile başlayan bölge ziyaretlerimizi bugün Hatay ve Gaziantep ile sürdürüyoruz. Şimdi bize dediler ki ‘Burada Bay Bay Kemal yüzde 90 oy aldı. Siz yüzde 8 aldınız.’ Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada benim vatandaşım yaşıyor mu? Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralılar var mı? Ben yaradılanı yaratandan ötürü severim. Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk, böyle bir şey bizim dinimizde de yok kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır.

HASTA KABULÜNE BAŞLAYACAK: 100 yataklı Arsuz, 100 yataklı Hassa, 30 yataklı Belen Devlet hastanelerini hizmete açmıştık. Hastanemizin temelini attıktan sonra bu projeyle ilgili neler söylendiğini hatırlıyorsunuz değil mi? Tabi biz bunların hiçbirine aldırmadık, sadece işimize baktık. Şu anda tomografisiyle, MR’ıyla ve yarından (bugün) itibaren hasta kabulüne başlayacak burası. Defne Hastanesi ile ilgili kem söz söyleyenlerin hepsini de mahcup ederek işte aradan 3 ay bile geçmeden hastanemizin inşaatını bitirdik. Kardeşlerim biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız, işte buyurun. Bir tanesi çıkmış. Ne diyor? ‘Üç ayda ne yapıyorsun’ diyor. Eğer sende yüz varsa eğer karakterin varsa gel Defne Hastanesi’ni gör.

Haberin Devamı

DEĞERSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR: Türk siyasetinin, Türk muhalefetinin hastalığı işte budur. Kendisi iş yapmaz ama yapılan işi engellemek için her yola başvurur. Hanımefendi, genel başkanı olduğun partiden bir milletvekilinin sözleri bu. Bak, eser burada. Fiziken bu engellemeyi başaramadığında da burada olduğu gibi çamur, iftira atarak yapılan işi değersizleştirmeye çalışır. Ayrıca, bin yataklı Hatay Şehir Hastanemizin projesi hazırlandı. Antakya’da 400 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizin inşaatı devam ediyor. İskenderun’da 200 yataklı devlet hastanemiz de yakında hasta almaya başlıyor.

BİR GECEDE FAŞİST KESİLDİLER: Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasını hazmedemeyenler, çadırların sularını bile kesmişler. Tüm hırslarını, tüm hınçlarını depremzedelerimize yönelttiler. Az önce vali vekiline onu söyledim. Hemen halledin dedim ve bilgiyi aldım, ‘Şu anda çözüm noktasına geldik’ dedi. Aman Allahım. Ne hakaretler ediyorlar, ne terbiyesizlikler yapıyorlar. Hani bunlar demokrattı? Hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti? Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiler. Nasıl oldu da bir gecede depremzedelere düşman oldular? Çünkü bunların hayatı yalan, dolan, palavra. Milletim bunlara 14 Mayıs’ta ilk mesajını verdi, inşallah 28 Mayıs’ta bu mesajı tamamlamaya hazır mı? Allahın izniyle ekim-kasım aylarından itibaren konutları da teslim etmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

‘Ayrımcılık bizim kitabımızda yok’

60 günde tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da 24 Mart’ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi hizmete açıldı. Hastanenin inşaat çalışmaları 24 saat esasına göre sürdürüldü. 60 günde bitirilen hastane, tüm branşlarda hizmet verecek. 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan hastane, ağır çelik kullanılarak inşa edildi. Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

‘CHP GİBİ MİLLETİ SUÇLAMIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da 2. Etap Konya Konteyner Kent’te depremzedelerle bir araya geldi. Erdoğan’a, Cumhur İttifakı ortakları MHP lideri Bahçeli ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan da eşlik etti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

MİLLETİ SUÇLAMIYORUZ: Siyasi tercihi ne olursa olsun tüm Hataylılara 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. İktidarlarımız döneminde milletimize tepeden bakanlardan olmadık. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. CHP zihniyetinin temsilcileri gibi insanımızı ilzam ve itham etmiyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldıkları yerlerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez.

KENDİMİZİ SORGULUYORUZ: Bugüne kadar olduğu gibi yine aziz milletimizin iradesine saygı göstererek, ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahati seçmende aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Ne diyorlardı televizyonlarda? ‘Bir daha size yardım mı? Size bir daha yardım falan göndermeyeceğiz.’ Kim diyor bunu? CHP’nin trolleri. Ben de diyorum ki, bunlar ne derse desin devletiniz burada, AFAD’ımız, Kızılay’ımız burada. Depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık.

Haberin Devamı

‘Ayrımcılık bizim kitabımızda yok’

‘Anadolu’nun yiğidi Erdoğan’ı ezdirmeyiz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay ve Gaziantep’teki programlarda vatandaşlara seslendi. Bahçeli, “Aziz Hataylılar. Hayırlı bir adım attınız. 14 Mayıs’ta milletimiz bir, ‘Yalana, dolana hayır’ dedi. İki, milletimiz, ‘Parlamenter sistem çürümüş bir sistemdir, dönüşü olmaz’ dedi. Eğer ülke geçmişte olduğu gibi çok partili koalisyonlarla yönetilmiş olsaydı yani 76 yıl içerisinde 17 koalisyon kurulsa bir o kadar da hükümetler yıkılmış olsaydı böyle bir büyük felaketin altından kalkmak mümkün değildi. Onun için parlamenter sisteme tekrar dönüş, memleketi felakete sürükleyiştir. Bunu kabul edemeyiz, etmemeliyiz. Bu sistemi değiştirmeye yönelmek Türkiye’ye ihanet olur” dedi.

Bahçeli, uluslararası bazı yayınları da eleştirerek, “Bütün dünyaya sesleniyorum ve diyorum ki Amerika’nın çocukları Hans’lar, Almanya’nın çocukları Toni’ler, Coni’ler, Frank’lar, Henri’ler. Alayınıza birden sesleniyorum, ne yazarsanız yazın, ne söylerseniz söyleyin, Türkiye’de kiminle iş birliği, ağız birliği yaparsanız yapınız, Anadolu’nun yiğidi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı biz size ezdirmeyiz” ifadelerini kullandı.

‘Kira sorununu çözeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları çözmemiz gereken sıkıntıların başında geliyor. Bilhassa konut fiyatları ve kiralar ülkemizin hemen her yerinde gerçekten can sıkıcı seviyelere geldi. Bu sorunun çözümü için 2 ayrı kanalı birlikte kullanacağız. Birincisi makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf aç gözlükten fahiş kira artışı yapanların ümüğünü sıkacağız. Tabii ki ikinci ve asıl çözümümüz gerek TOKİ kanalıyla gerek özel sektöre teşvikler ile konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız. 500 bin konut ve 1 milyon altyapılı arsa kampanyası bunun bir parçasıdır. Kentsel dönüşüm projeleriyle mesela İstanbul’da 5 yılda inşa edeceğimiz 1,5 milyon yeni konut bunun bir parçasıdır. Diğer şehirlerimizde de benzer projelerle orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak kira fiyatlarındaki şişkinliği de ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada da benzer çalışmalar yapacağız” dedi.