Gündem Aysel Öymen’e veda

Aysel Öymen’e veda

26.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen (91) dün son yolculuğuna uğurlandı.

Aysel Öymen’e veda

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - CHP eski genel başkanlarından gazeteci-yazar Altan Öymen’in eşi olan Aysel Öymen için dün Şişli Teşvikiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP lideri Özgür Özel, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP’li vekiller, belediye başkanları ile iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Aileye taziyelerini iletip safa geçen Özel ve İmamoğlu burada Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Törende taziyeleri, Altan Öymen, kızı Aslı Öymen ve oğlu Murat Öymen kabul etti. Aslı Öymen, “Anne kaybı çok çok zor bir şey. Melek olmuş bütün annelere Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün çocuklara da sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Öymen’in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ayak üstü sohbet etti

Cenaze namazından önce Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre görüşen İmamoğlu aralarında geçen konuşmayla ilgili şunları söyledi: “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz. Genel başkanlarımızdan sayın Altan Öymen’in eşni ebediyete uğurladık. Sayın Kılıçdaroğlu’na da hal hatır sorduk. ‘Vaktiniz olursa misafir etmek isterim’ dedim. Özel bir buluşma planlamış bu akşam. Öyle vedalaştık. Kendisini iyi görmekten mutlu oldum.”