Gündem Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

29.04.2018 - 18:38 | Son Güncellenme:

Ayva son derece faydalı olan bir meyvedir. Özellikle sonbaharda çıkan ayva mutfakların baş tacı olan bir mucizedir. Ayvanın kendisi de çekirdeği de yaprağı da oldukça faydalıdır.

Ayvanın Faydaları Nelerdir

Ayvanın Faydaları İse Şu Şekildedir;

Haberin Devamı

· Enerji veren bir meyvedir.

· Âdet düzensizliğini önler ve tedavi eder.

· Normal doğum yapacak olanlar için doğumu kolaylaştırır.

· Baş ağrılarını hafifletir.

· Bağışıklığı güçlendirir.

· Soğuk algınlığı, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarını iyileştirir.

· Cinsel gücü arttırır.

· İştah açıcı özelliği vardır.

· Hazımsızlığı giderir.

· Rahim iltihaplarını giderir.

· Ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.

· İshali keser.

· Sindirim sistemini düzenler.

· Kanser hastalığını önler ve kanser ile mücadele eder.

· Kalp sağlığını korur.

Ayva ile Neler Yapılabilir?

Ayva, çok çeşitli şekillerde tüketilen bir meyve olma özelliğine sahip bir doğa mucizesidir. Ayva ile birçok tatlı yapılabilir. Ayva kompostosu da oldukça faydalı ve yine ayva ile yapılan bir mucizedir. Ayva, dilimlenip kurutularak 1 yıl boyunca bozulmadan saklanabilir. Kurutulmuş bu ayvadan, komposto yapılarak yemeklerin yanında ya da sade olarak tüketilebilir. Ayva tatlısı da sık yapılan tatlılar arasındadır. Yanında kaymak ile servis edildiği zaman lezzet ikiye katlanır. Ayva, reçel olarak yenilebileceği gibi yaprakları kurutularak çay olarak da tüketilebilir.

Haberin Devamı

Ayva Çayı Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir?

Ayva çayı da yine ayva kadar faydalıdır. Ayvanın kurutulmuş yapraklarından ve meyvenin kendisi ile yapılabilen bu çay özellikle sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bu çay kış aylarının vazgeçilmez çayları arasındadır. Bu nedenle kışın ortaya çıkan grip ve soğuk algınlığı ile mücadele eder. Bağışıklığı güçlendirerek sık hastalanmanın önüne geçer. Ayva çayı da yine ayva gibi kanserle mücadele eden bir çaydır. Ayva, iştah açarak kilo almaya sebep olsa da çayı tam tersi kilo vermek isteyenler için metabolizmayı hızlandırır. Bağırsakları düzenler. Solunum yolu hastalıkları ile mücadele eder. Astım hastalarının daha rahat nefes almasını sağlar ve astım krizlerinin ortaya çıkmasını önler. Karaciğer ve kalp sağlığını korur. Ayva çayı öksürük için de çok faydalıdır. Doğal bir öksürük kesicidir. Ayva çayını farklı şekillerde yapabilirsiniz. İster meyvesinden ister yaprağından yapabileceğiniz bu çayı düzenli olarak tüketirseniz faydası daha da artacaktır.