Gündem Bağdat'ta kritik toplantı

Bağdat'ta kritik toplantı

14.03.2024 - 12:05 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Irak arasındaki ikinci Güvenlik Zirvesi, bugün Bağdat'ta yapılıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile MİT Başkanı İbrahim Kalın'nın da katıldığı zirvenin, öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.

Bağdatta kritik toplantı

AYDIN HASAN - ANKARA /  Türkiye ile Irak arasında 2023 Aralık ayında Ankara'da yapılan zirvede, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği çerçevesinde PKK’nın oluşturduğu tehditler ele alınmıştı. İkinci toplantı bugün Bağdat'ta yapılacak.

Haberin Devamı

Zirveye; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu katılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan ayı için planlanan Bağdat ziyaretinin de ele alınacağı zirvenin gündemi içinde; "PKK'nın Irak tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesi, Kalkınma Yolu projesi ve Dicle'nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı" konuları öne çıkıyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Bağdat’ta bakanlar düzeyindeki güvenlik toplantısına katılmak üzere bugün 11:35’te Ankara’dan hareket etti. Fidan, Bağdat’ta yapacağı günübirlik ziyaret esnasında ikili temaslarda da bulunacak. Fidan’ın Irak’taki temaslarını tamamlamasının ardından bu gece Bakü’ye geçmesi öngörülüyor.