Gündem Baharlık kıyafet, iç çamaşırı, içme suyu ilk sırada

Baharlık kıyafet, iç çamaşırı, içme suyu ilk sırada

04.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 26’ncı günü geride kalırken, ihtiyaç listesi de gün geçtikçe değişiyor.

Baharlık kıyafet, iç çamaşırı, içme suyu ilk sırada

Yardımların azaldığı bölgede tasarruf başlarken, çadırlarda hayatlarına devam etmeye çalışan depremzedelerin öncelikli ihtiyaçları; iç çamaşırı, mobil tuvalet, temiz su, deterjan, hijyen malzemesi, yakacak odun, mama ve bebek bezi. Hava şartlarının il il değiştiği bölgede kalın giyeceklerin yanı sıra baharlık kıyafetler de ihtiyaç listesine yerleşti. Çadır kentlerde eğitime başlayan öğrenciler ise ders kitapları gönderilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Koleksiyonunu bozdu

Hollanda Kraliçesi Koningin Beatrix tarafından madalya verilmiş tek Türk olan ve halk oylamasıyla ülkenin “40 yılın en iyi kalpli insanı” seçilen Bülent Türker, futbolculardan aldığı 100’den fazla imzalı formayı açık artırma usulü ile satarak, geliriyle sokak hayvanlarına mama ve konserve aldı. Türker, “Sokak canlıları için mama ve konserve; çocuklar için mont ve botlar aldık. Köy köy gezerek dağıttık. Ayrıca deprem bölgesinde yıkılan okullar, kadın merkezleri gibi yerleri tespit edip Hollanda hükümetine bir rapor hazırlayacağım” dedi. 

Çocukların depremzede kardeşlerine yardımları duygulandırıyor. Konya-Beyşehir’deki ilkokul öğrencileri, sınıf kumbarasında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladı. Muş-Malazgirt’teki Alparslan Anadolu Lisesi öğrencileri de harçlıklarını birleştirerek depremzedeler için banka hesaplarına yatırdı. l HABER MERKEZİ