Gündem Bakan Akar: Çamur atanları kınıyoruz

Bakan Akar: Çamur atanları kınıyoruz

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yanıt verdi.

Bakan Akar: Çamur atanları kınıyoruz

İngiltere’deki ziyaretinin ardından Çekya’nın başkenti Prag’a gelen Akar, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış tarafından onuruna verilen resepsiyonda Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Resepsiyon sonrası basın açıklaması yapan Akar, “Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri sinsi siyasi kaygı ve gayelerle, fitne ve fesatla tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Anlamsız bahanelerle TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, TSK’nın başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz” dedi. TSK envanterindeki İHA/SİHA/TİHA’ların tüm operasyonlarda adeta bir “oyun değiştirici” rolü aldığına dikkat çeken Akar, “Savunma sanayiinde yerlilik oranının yüzde 80’lere çıktığı bu dönemde Bayraktar İHA’lar, SİHA’lar ve Fırtına Obüsler ile elde edilen başarılar milletimiz nezdinde gurur kaynağıdır” diye konuştu.