Gündem Bakan Güler CNN Türk'e açıkladı: Teröristleri kalelerine gömüyoruz

Bakan Güler CNN Türk'e açıkladı: Teröristleri kalelerine gömüyoruz

31.12.2023 - 20:15 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN TÜRK'te Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Sınır hattından açıklama yapan Bakan Güler, "12 şehidimizin intikamını aldık, almaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Bakan Güler'in açıklamaları şöyle; Terörle mücadelemizi yaklaşık 40 yıldır yürütüyoruz. 40 yıldır bu işe emek veren birçok eski komutanımız var. Ben onların hepsine şükranlarımı sunuyorum. Terör örgütlerinin ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Onlar bitme noktasında, son çırpınışlarını yapıyorlar. 12 şehidimizin intikamını aldık, almaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

"SONUNU GETİRECEĞİZ"

Bizim burada tek bir amacımız var, terör örgütünü bitireceğiz. Kim destek verirse versin bunun sonunu getireceğiz. Bunlar için tek çözüm var, gelip Türk adaletine teslim olacaklar. Bunun dışında örgütün kurtuluşu söz konusu değil. Destek verenler de bunu anlayacaklar.

Irak'ın kuzeyinde faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizim Irak kuzeyindeki faaliyetlerimiz aralıksız her gün bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu sonunda ZAP bölgesinde 'kalelerimizi hazırladık, çok rahat edeceğiz' dedikleri kalelerinde onların hepsini bu kalelere gömüyoruz. Gömmeye devam edeceğiz. 2023 yılında 2 bin 200'den fazla teröristi etkisiz hale getirdik. Aralıksız mücadelemizi sürdürüyoruz.

2023 yılında 600 tane teröristi yakaladık hudutlarda. Ayrıca hudutlarımızı geçme niyetiyle gelen 220 bin kişi de hudutlarımızdaki aldığımız tedbirler nedeniyle geri dönüp gitmişlerdir. Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en kapsamlı şekilde korunduğu dönemdeyiz. En yoğun tedbirleri aldık.

Haberin Devamı

"ASKERİMİZİN HER TÜRLÜ İHTİYACINI DEVLETİMİZ KARŞILIYOR"

Devletimiz güçlü. Hükümetimiz gerekli olan her türlü faaliyeti yürütüyor. Zap bölgesinde sadece çadırda yaşıyoruz. Onun dışında diğer bölgelerde tüm birliklerimiz binalarda kalıyor. Oradaki kahramanlarımızın bundan şikayeti yok. Halkımız çok rahat olsun. Onların her türlü ihtiyacını devletimiz karşılıyor. Onlar zaten bu günler için yetiştirildi.