Gündem Bakan Özhaseki'den Gazze açıklaması: Avrupa Birliği ülkeleri vahşeti izlemeye devam ediyor

Bakan Özhaseki'den Gazze açıklaması: Avrupa Birliği ülkeleri vahşeti izlemeye devam ediyor

18.11.2023 - 18:46 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara sert tepki gösterdi. Bakan Özhaseki, Avrupa Birliği ülkelerinin de bu vahşeti izlediğini dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yozgat’ta, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Özhaseki, Valilik çıkışında açıklamalarda bulundu. Yozgat’ın ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, sürdürülen faaliyetleri ve yapılacakları bir kez daha görüştüklerini kaydetti.

Haberin Devamı

“BÜTÜN ŞEHİRLERİMİZDE YATIRIM HAMLELERİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta ülke olarak büyük bir felaketi yaşadıklarını belirterek, “Allah'a hamdolsun yaraları sarıyoruz. Şu anda 200 binden fazla konutun inşaatı bitmek üzere. 250 bine yakın vatandaşımız da, ‘Beni desteklerseniz, ben yerinde dönüşüm yaparım.’ diyerek bizden maddi yardımda bulunmamızı istiyor. Biz zaten onun şartlarını açıkladık. Evini yapmak isteyen her vatandaşa 1,5 milyon lira vereceğiz. Yarısı hibe, yarısı da iki yıl ödemesiz, on yıl vadeli ve faizsiz şekilde verilecek. Vatandaşlarımıza nasıl yardımda bulunacağımızı da izah ettik” dedi.
Çelikten köy evlerini yapmaya hızla devam ettiklerini hatırlatan Bakan Mehmet Özhaseki, “Çok şükür her alanda yapmış olduğu atılımlarla etrafımızdaki birçok ülkeyi kıskandırmaya devam ediyoruz. Bir taraftan deprem yaralarını sarıyoruz. Bunların altından kalkabilmek kolay değil. Bir taraftan bütün şehirlerimizde bu yatırım hamlelerini sonuna kadar destekliyoruz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Özhasekiden Gazze açıklaması: Avrupa Birliği ülkeleri vahşeti izlemeye devam ediyor

“GÜÇLÜ VE MEDENİ OLDUKLARINI SÖYLEYEN ÜLKELER VAHŞETİ İZLEMEYE DEVAM EDİYOR”

İsrail’in, Filistin’de yaptığı katliamlara sert tepki gösteren ve bu vahşete sessiz kalan Avrupa Birliği ülkelerini de eleştiren Bakan Özhaseki, Türkiye’nin mazlumların sesi olmaya devam ettiğini söyledi. Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:
“Hepimizin ibretle takip ettiği, akşamları belki rahatça evimizde çorbamızı içemeyip, içimizin yandığı bir ortamı da dehşetle izliyoruz. Bizim ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri, bütün dünya kamuoyunu ayağa kaldırırken; ne yazık ki ‘medeni ülkeyiz’ diye her fırsatta etrafa ders vermeye çalışan Avrupa Birliği ülkeleri, o vahşeti izlemeye devam ediyor. ‘Kınamak’ konusunda bile çok ihmalkâr davranmaya devam ediyorlar. İnsanlar ölüyor, kadınlar ve çocuklar ölüyor, hastaneler basılıyor. Vahşi İsrail orada, bütün vahşetiyle insanlık adına utanılacak işler yapıyor. Fakat ne yazık ki bütün o dünya ülkeleri, bunları kınamaktan bile aciz vaziyette, seyretmeye devam ediyorlar. Biz inşallah hakkın sesi olmaya, doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. İyilerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu haklı mücadelede de üstümüze düşen ne varsa yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah biz bunları yaparken de tabi ki hem bu dünyada milletimize hizmet etmenin gururunu taşıyacağız hem de yarın Cenabı Hakk'ın huzuruna çıktığımızda yüz akıyla durabilmenin mutluluğunu yaşayacağız.”

Haberin Devamı

Bakan Mehmet Özhaseki, şehir temasları kapsamında daha sonra Yozgat Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Akabinde Spor Vadisi'ni de gezen Bakan Özhaseki, daha sonra Yozgat Belediyesine ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulundu. İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, AK Parti olarak, 21 yılda ekonomiden enerjiye, sağlıktan ulaşıma kadar pek çok alanda önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

“SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK”

Sağlık alanında yapılan yatırımları anlatan Bakan Mehmet Özhaseki, “Gençliğimizde biz hastane kuyruklarına gece üçte giren bir nesildik. Eczanelerden insanların ilaç alamadan dönüp gittiği dönemleri biliriz. Şimdi Allah'a hamdolsun. O kadar güzel sağlık tesisleri ve şehir hastaneleri yapıldı ki hem üniversite hem kamu hem de özelde o kadar çok sağlık tesisi var ki adeta çağ atladık bu konuda.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eskiden uzunluğu 6 bin kilometre olan bölünmüş yolların günümüzde 30 bin kilometreye çıkarıldığını söyleyen Bakan Özhaseki, “Şimdi düşünün, Ankara'ya giden yollarda kaç tane kaza olmuştur, kaç aileden insanlar ölmüştür? Tüneller, alt geçitler, üst geçitler, köprüler. Bunların hepsi Türkiye'nin bir altyapısıdır ve bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. Cenabıhakk'a şükürler olsun.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KALKINMA MÜCADELESİNİ BİRLİKTE VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir taraftan kalkınma mücadelesi verdiklerini, bir taraftan da askeri alanda yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Özhaseki, “İHA'lar, SİHA'lar yapıyoruz ve güçlü Türkiye olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Tanklar, helikopterler yapıyoruz, kendi silahlarımızı üretiyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bir özelliği varsa o da burada güçlü olmak zorundasınız. Güçlü olmazsanız sizi bu coğrafyada yaşatmazlar. Bizim içimizi karıştırmasınlar diye de güçlü olmak durumundayız ve bunun yatırımlarını da yapıyoruz. Hem askeri alanda yatırımlar hem ekonomik alanda yapılan yatırımlar hem de insanlarımızın refahını arttıracak şekilde yaptığımız çalışmaların hepsi de devam ediyor. Hamdolsun bunların hepsinde başarılı oluyoruz. Türkiye'nin kalkınma mücadelesini de hep birlikte veriyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Dünyada bu bir rekor. 22 yıl boyunca girdiği her seçimde birinci olan başka bir parti yok dünyada. Cumhurbaşkanımız da dimdik bu ülkeyi, bu milleti temsil etmeye devam ediyor.” dedi.