Gündem Bakan Tekin: Devrim niteliğinde işler yapıldı

Bakan Tekin: Devrim niteliğinde işler yapıldı

23.02.2024 - 13:33 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eyüpsultan'daki Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Bakan Tekin: Devrim niteliğinde işler yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eyüprsultan'da Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Törende İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de hazır bulundu. Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Haziran'ın gittiğinden beri Türkiye'nin bolluğundan ne olursa olsun okul açılışlarına gidebilirsin ama sadece bir okul yapılabiliyorna yapabilirsin o da hayırseverlerin yaptığı okullar. Şu ana kadar devlet bütçesiyle yaptığımız okulların hiçbirinin açılışını yapmadım. Hayırseverlerin yaptırdığı okullara da yapılan Hayırın, iyiliğin karşılığını bizim üzerine düşen şey, kendilerine şükranlarımızı iletmek. Ben bu fırsatla bu açılışlara izin veriliyor. Başta Özdemir ailesi olmak üzere, Türkiye'de hayır yaparak okul ürünleri bize katkı veren hayırseverlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum " diye konuştu.ü

Haberin Devamı

"DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ KATEGORİSİNDEYİZ"

Konuşmanın devamında eğitim öğretimindeki dijital verileri dağıtan Bakan Tekin, "Türkiye'de eğitim-öğretim maddi olanakları açısından 2002 yılı verileriyle 2023-2024 yılının karşılaştırdığımızda, bunların dünyanın herhangi bir ülkesindeki verileri diye bizim elimizde olanları getirseler, 'Adamlar eğitimde devrimler yapmışlar' deriz. Şu an Türkiye'de ders başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı toplamda dünyanın en iyi ülkelerindeyiz. Eğitim ve öğretim programı açılan her çocuğunun masasının üzerinde ders kitapları var. Yılda biz bölümlerin dosyasının üzerine yaklaşık 200 milyon adet kitap bırakıyoruz. Her birinin 150-200 sayfa olduğunu düşünürseniz sıfırları söyleyemezsiniz. Gerçekten bu anlamda eğitim öğretiminin fiziki yöntemle ilgili olarak devrim niteliğinde işler yapıldı. Burada bize iki grubun çok ciddi katkıları var. Bir parça hayırseverlerimiz, diğer de, bizim en büyük birimlerimiz yerel yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız. Bize katkı veren, destek olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yerel seçimler bir araya geldi. Okul ihtiyaçlarımız da yerel olarak bizimle beraberlik çalışması arasında böyle bir ilişki var. Bunu da sizlerle paylaşmış olayım. Fizik altyapısı dışında bir başka konu daha var. Güzel güzel okullar yapıyoruz. Eğitimin kapsamını artırmak için, bizim en önemli destekçimiz öğretmenlerimizdir. Hepsine buradan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"SON 8 AYDA 34 HAYIRSEVER PROTOKOLÜ YAPTIK"

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öğretisinde bu eğitim seferberliğinizde sizin koordinasyonunuzla son 8 ayda 34 tane hayırsever toplantı yaptık. Hedefimiz şu, 5 yılda biz üzerimize düşeni dağıttık. 30 yılda hayırseverlerin yaptığı okul kadar okullaşma." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize güzel ev sahipliği yapıyoruz, onları hayata güzel hazırlanmasını temenni ediyorum. Hepinizi hürmetle selamlıyorum" ifadesini kullandı.