Gündem Bakan Uraloğlu: Sivil havacılık alanında iş birliği önem taşıyor

Bakan Uraloğlu: Sivil havacılık alanında iş birliği önem taşıyor

15.09.2023 - 19:22 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sivil havacılık alanındaki iş birliğimiz de şüphesiz büyük önem taşıyor. Çin Doğu Havayolları'nın 28 Eylül 2023 itibarıyla haftada 3 sefer olmak üzere Şanghay- İstanbul seferlerine başlayacak olmasından mutluluk duyuyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu: Sivil havacılık alanında iş birliği önem taşıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ulaştırma alanındaki gelişmelerin yanı sıra tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak adına başlatılan Kuşak ve Yol Girişimi ile ilgili konular görüşüldü. Bakan Uraloğlu, girişimin önemini vurgulayarak, "Çin'in bu projeye ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Orta Koridor üzerinde bulunan Türkiye de en az Çin kadar projeyi önemsiyor. Ona yönelik yatırımları da yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Hazar geçişli Orta Koridor Projesi'nin, Kuşak ve Yol Girişimi'ne entegre olmasından duyulan memnuniyeti de dile getiren Uraloğlu, "Bildiğiniz üzere, Kuşak ve Yol Girişimi'ni başlangıcından bu yana yakinen takip ediyor ve girişime büyük önem atfediyoruz. Kuşak ve Yol Girişimi'nin, Türkiye'nin Hazar geçişli Orta Koridor Projesi'yle bütünleşiyor olmasından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa- Asya taşımacılığı için Orta Koridor'un önemi her geçen gün artıyor ve koridorun daha etkin hale getirilmesi için güzergah ülkeleri arasında çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Altyapı yatırımlarımızı ve lojistik düzenlemelerimizi, birçok kıtalararası güzergah için kilit konumda olduğumuzun bilincinde olarak planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu: Sivil havacılık alanında iş birliği önem taşıyor

'SİVİL HAVACILIK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ÖNEM TAŞIYOR'

Denizcilik alanındaki ilişkilerden de memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Bu alanda yeni iş birliklerine açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sivil havacılık alanındaki iş birliğimiz de şüphesiz büyük önem taşıyor. Çin Doğu Havayolları'nın 28 Eylül 2023 itibarıyla haftada 3 sefer olmak üzere Şanghay- İstanbul seferlerine başlayacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye olarak Çin'le ilişkilerimizi geliştirmek için gereken tüm adımları atmakta kararlı olduğumuzu burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum" diye konuştu.

BAKAN URALOĞLU, CEZAYİR'E GİDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21- 22 Eylül'de Cezayir'e resmi ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Cezayir Büyükelçisi Amar Belanı'ı makamında kabul etti. Bakan Uraloğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmine dikkat çekerek, "5 milyar doları bulan ticaret hacminin stratejik ortaklık aşamasına gelen iki ülke ilişkilerinin ilerletilmesi ile daha da büyüyeceği kanaatindeyim. Ulaştırma alanında kurulacak iş birliklerinin de hiç şüphesiz bu sürece büyük ölçüde katkısı olacaktır" diye konuştu.

21- 22 Eylül'de Cezayir'e bir resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirten Uraloğlu, Cezayir Ulaştırma Bakanı Sayın Youcef Cherfa ile görüşeceğini söyledi.