Gündem Erdoğan'dan Bakanlara seçim talimatı! Anketlerde olumlu etki gösterdi

Erdoğan'dan Bakanlara seçim talimatı! Anketlerde olumlu etki gösterdi

28.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 31 Mart seçim kampanyasının detayları ele alındı.

Erdoğandan Bakanlara seçim talimatı Anketlerde olumlu etki gösterdi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / ANKARASeçim öncesi son kez yapılan MYK toplantısı, 1.5 saat sürdü. MYK’ya kabine üyeleri de tam kadro katıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, açış konuşmasında seçime yönelik hazırlıklara işaret ederek, “İnşallah 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de aynı başarıyı elde edeceğiz. Kendi belediyelerimizi muhafaza edeceğimiz gibi 2019 seçimlerinde kaybettiğimiz büyükşehirleri de muhalefetin elinden geri alacağız” dedi.

"HERKES SAHADA OLSUN"

Erdoğan, “Meclis çalışmalarını artık bitirin, herkes sahada olsun. Seçime kadar gece gündüz vatandaşla bir arada olun” talimatını verdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de bu hafta sekizinci yargı paketinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis’in kapanacağı bilgisini paylaştı. 

Toplantıda seçim kampanyası kapsamında 27 ilde 150 program için sahada olan bakanların, kalan bir aylık sürede 81 ilde vatandaşla buluşturulması planlandı. Seçim öncesi vatandaşın bakanları illerinde görmesinin anketlerde olumlu etki gösterdiği belirtiliyor. 

Haberin Devamı

İSTİFA EDEN BAŞKANLARA KARŞI ÖZEL ÇALIŞMA

MYK toplantısında Erdoğan’ın, yeniden aday gösterilmediği için başka partilere geçerek AK Parti’ye rakip olan belediye başkanlarının bulunduğu il ve ilçelere yönelik özel çalışma yapılması talimatı verdiği de öğrenildi.

"YAŞIN HEP 18" PASTASI

Toplantı, dünya liderlerinden gelen doğum günü kutlama telefonlarıyla sık sık bölündü. Toplantının bitiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MYK üyelerinden de bir sürpriz geldi. Salonda AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’nın hazırlattığı, üzerinde Erdoğan’ın bir gençlik fotoğrafıyla “Yaşın hep 18” yazısı bulunan pasta kesildi.