Gündem ‘Bana sırtın sağlam rahat ol dediler’

‘Bana sırtın sağlam rahat ol dediler’

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de katleden Ogün Samast’ın tahliye edilmesinin ardından, “FETÖ adına suç işlemek” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada dün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya beyaz gömlek ve siyah ceketle gelen Samast, ifadesini verirken ceketinin düğmesini ilikledi.

‘Bana sırtın sağlam rahat ol dediler’

ALEYNA SEVİM İstanbul - Samast ifadesinde şunları söyledi: “Olaydan önce 2006 yılında Erhan Tuncel’in evinde toplandık. Erhan Tuncel ile Yasin Hayal arasında mutfakta bir konuşma geçti. Erhan’ın, Yasin’e, ‘Ramazan ve Ali Fuat müdür arkamızda rahat ol’ gibi şeyler söylediğini duymuştum. Yasin, ‘Bu işten vazgeçersen senin de başın belaya girer, bedel ödersin’ diye beni tehdit ediyordu. Yasin’den korkuyordum. Yasin sıradan vatandaş değil McDonalds’ı bombalamıştı başka eylemleri vardı. Yasin yüzünden istemediğim olaylara dahil oldum. Erhan ve Yasin, ‘Sırtın sağlam, rahat ol, başına bir iş gelmeyecek, emniyet arkamızda, devlet arkamızda istediğinizi yapın, geniş takılın’ diye konuşmalar yapıyordu.” 

Haberin Devamı

‘Bana sırtın sağlam rahat ol dediler’

‘Talimat almadım’ 

Samast, Ramazan Akyürek’in avukatının müvekkilinden ‘Hrant Dink’i öldürmek için doğrudan ya da dolaylı talimat aldınız mı?’ sorusu üzerine, “Ramazan bey ve Ali Fuat’ı tanımıyorum. Onlardan talimat almadım” dedi. 

Beyanlar sonrası ara kararını açıklayan mahkeme, Samast’ın adli kontrol tedbirinin ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme, dosyayı mütaalaya göndererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.