Gündem Bariyerler katilimiz oluyor

Bariyerler katilimiz oluyor

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kadın Motosikletçiler Kulübü üyesi Zehra Yalçınkaya ve Aslı Su Phuket Adası’nda, Muhafazakar Motosiklet Kulübü Kurucu Başkanı Şükrü Doğru ile Şenol Kılıç da İstanbul’da geçirdikleri kazalarda hayata veda etti. Motosiklet kulüpleri ‘Bariyerler katilimiz’ diyerek, tepki gösterdi

Bariyerler katilimiz oluyor

Türk motosiklet camiası hafta sonu iki kötü haberle sarsıldı. Kadın Motosikletçiler Kulubü üyesi Aslı Su ile Zehra Yalçınkaya, tatil için Tayland’ın ünlü turizm adası Phuket’e gitti. Cholong bölgesini gezmek için motosiklet kiraladı. Türkiye’deki kadın motosiklet sürücülerini bir araya getiren en büyük platform Aslı ve Zehra motosikletleriyle Land and Houses Park Sitesi üzerindeki caddede ilerlerken, bir otomobil ters U dönüşü yaptı. Karşı şeritten ansızın önlerine çıkan otomobile çarpan 2 genç kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Görgü tanıkları trafik kurallarına uymayan otomobil sürücüsünün kazaya neden
olduğunu belirtirken, Su ve Yalçınkaya’nın cenazeleri Phuket Vichira Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

40 m sürüklendiler

Muhafazakâr Motosiklet Kulübü Kurucu Başkanı Şükrü Doğru ve Şakir Şenol Kılıç, bir grup arkadaşıyla birlikte Sakarya’ya gitmek üzere yola çıktı. TEM Otoyolu’nun Kurtköy gişeleri yakınında Şükrü Doğru’nun kullandığı motosiklet bilinmeyen nedenle kontrolden çıktı. Devrilerek yaklaşık 40 metre sürüklenen motosiklet bariyerlere çarparak durabilirken, iki motosikletli bariyerin altında kaldı.

Şükrü Doğru olay yerinde hayatını kaybederken, Şakir Şenol Kılıç ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

‘Önlem alınmalı’

Şükrü Doğru ve Şakir Kılıç’ın ölümüne motosiklet sürücülerinin “Katil Bariyer” olarak adlandırdığı bariyerlerin sebep olduğunu söyleyen Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Fatih Özsoy, “7 yıldır bariyerlerin değiştirilmesi için mücadele ediyoruz. Avrupa’daki gibi insan yaşamına saygılı bariyer sisteminin getirilmesi için eylemler yaptık, yetkililere dilekçeler verdik. ‘Ölüyoruz, bu bariyerler katilimiz oluyor’ dedik. Yıllardır görüşmediğimiz yetkili, çalmadığımız kapı, şikâyet etmediğimiz birim kalmadı. Hep maliyetlerden konuşuldu. Bir insan hayatı kaç para eder? Bu ölümlerde yetkililerinde vebali var. Katil bariyerler yüzlerce insanın canını aldı. Görevinizi yapın, canlar soğuk bariyerlerde son nefesini vermesin” dedi.

Haberin Devamı

‘Yok sayılıyoruz’

Türkiye Kadın Motosikletçiler Spor Kulübü Derneği Başkanı Adile Yavuz da “Üyemiz Aslı ve Zehra’nın ölümü bize güvenli motosiklet kullanımının önemini bir kez daha hatırlattı. Türkiye’de motosiklet sürücülerinin yok sayılması kazaya sebep oluyor. Bu ölümlerin engellenmesi için önlem alınmasını istiyoruz” dedi.