Gündem Kılıçdaroğlu'nun son hamlesi! Sadece İmamoğlu imza vermedi

Kılıçdaroğlu'nun son hamlesi! Sadece İmamoğlu imza vermedi

24.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP bir anlamda kendi içinde genel af çıkaracak. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak PM’de kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınması görüşülecek. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun biri kurultay öncesinde diğeri kurultay günü olmak üzere iki önemli hamle yapacağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlunun son hamlesi Sadece İmamoğlu imza vermedi

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısında daha önce parti ile ilişiği kesilenlerin dönüşü masaya yatırılacak. CHP bir anlamda genel af çıkaracak. Partinin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınması görüşülecek. Bu aftan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da başvurursa yararlanabilecek.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, Genel Merkez’de bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette affa ilişkin şöyle dedi: “Bize bağışlanma talebi çok geliyor. Bunu da gündeme alacağız. Tek tek bakacağız. Yüz kızartıcı bir suç işlemeyen ya da kadına, çocuğa karşı bir suç işlemeyen, çok büyük bir kusuru olmayan… Parti içi tartışmalar diyelim, bir şekilde disipline aykırı davranışlar sergilemişlere genel bir ilke kararı alırsak ki onu alacağız. Ondan sonraki süreçte PM’den o bağışlanma taleplerini bir bütün olarak geçireceğiz.”

Özcan’ı da kapsıyor

“Tanju Özcan da bu kapsama girer mi?” sorusuna Emre, “Tanju Özcan da bu kapsama girer. Dönebilir. Kendisinin şu an başvurusu yok. Ama dönmek istediğini ben düşünüyorum. Herkes başvuru yapabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun son hamlesi Sadece İmamoğlu imza vermedi

‘Üç partiden teklif aldım’

MUTLU YUCA/Bolu DHA- CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Üç partiden resmi teklif geldi. Başka bir partiye sıcak bakmıyorum. Geçecek olsaydım; AK Parti, MHP beni havada kapardı” dedi. CHP’de kurultay öncesinde yapılacak son Parti Meclisi toplantısında 100’üncü yıla özel, ihraç edilen isimlere yönelik affın görüşüleceği haberleriyle ilgili soruya Özcan şu yanıtı verdi: “Ben de basından takip ediyorum. Kararı görmeden net bir cevap veremem. Fakat karar çıkıp, seni de bağlıyor denilirse; o zaman buradaki arkadaşlarla, parti örgütlerimizle, konuşup değerlendirme yaparız. Zaten şunu söylüyorum; benim bir yere gittiğim yok. CHP’liyim zaten, şu an hukuki bağım yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay hamleleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun biri kurultay öncesinde diğeri kurultay günü olmak üzere iki önemli hamle yapacağı belirtiliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun kurultay günü yapacağı konuşmada vereceği mesajlara ilişkin, “Gemiyi limana yanaştıracağını söyleyebilir. Son kez aday oluyorum der” iddiaları dile getiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun yapacağı hamlelere ilişkin partili kurmay, şunları kaydetti:

“Büyük bir değişime imza atacak. Değişim diyen arkadaşları da şaşırtacak kadar değişim. Sadece tüzük değişikliği olmayacak. Kadrosu, yeni ekibi ve önümüzdeki süreçte yapısal sorun birçok şeyde ciddi bir değişiklik yapacak. Kısacası bir ‘kod budama’ yapacak. Genel Başkan şunu diyebilir; ‘önümüzdeki süreçte yeni dinamik arkadaşlarıma emanet edeceğim’. Bir sonraki kurultayda aday olmayacağını ifade edebilir. ‘Değişim diyorsanız değişimi ben yapacağım. Merak etmeyin. Yapısal değişikliği de yapacağım, tüzüksel değişikliği de yapacağım, makam değişikliği de yapacağım’ diyor.”

Haberin Devamı

Sadece İmamoğlu imza vermedi

Genel Merkez kaynakları Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için 900’e yakın delegenin imza vereceğini hesaplıyor. Parti yetkilisi, İmamoğlu dışındaki kurultay delegesi olan büyükşehir belediye başkanlarının hepsinin Kılıçdaroğlu için imza attığını belirtti. Ankara’da 72, İzmir’de 56 kurultay delegesinden 55’inin Kılıçdaroğlu’na imza verdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre şu ana kadar Kılıçdaroğlu’na İstanbul’dan bir imza gelmedi. 94 milletvekilinin Kılıçdaroğlu için imza attığı Engin Altay’ın ise hiçbir adaya şu ana kadar imza vermediği belirtildi.