Gündem Batı ısınıyor Doğu donacak

Batı ısınıyor Doğu donacak

15.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının Doğu kesimlerde daha da düşeceğini açıkladı.

Batı ısınıyor Doğu donacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yer yer yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Hakkari'nin yükseklerinde ve Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ: Yoğun kar yağışı nedeniyle Artvin'de 92, Giresun'da 37, Gümüşhane'de 62, Rize 111'de, Bayburt'ta 10 olmak üzere toplam 332 köy yoluna ulaşım kapandı. Ekipler yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken, Sinop, Rize ve Ordu'da eğitime bir gün ara verildi.

İÇ ANADOLU: Nevşehir kent merkezi ile Acıgöl ve Hacıbektaş ilçelerinde buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Denizli’nin Çameli ilçesi de yağan karın ardından soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Gece eksi 15 dereceyi gören ilçe, sabahın ilk ışıkları ile birlikte kent merkezinde oluşan eksi 7 derecelik sıcaklıkla buz kesti. Afyonkarahisar’da ise hava sıcaklıklarının eksi derecelerin altına düşmesi ile kentin birçok bölgesinde dereler ve süs havuzları dondu.

Haberin Devamı

Köy yolları kapandı

DOĞU: Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 445, Ağrı'da 207, Muş'ta 109, Erzincan'da 85, Kars'ta 81, Ardahan'da 15, Bitlis'te 198 olmak üzere toplam 1140 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Tatvan'da kar kalınlığı dört metreyi buldu. Öte yanda Kars'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol kapanınca görev yaptıkları Güdeli köyünde mahsur kalan iki kadın öğretmen İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

GÜNEYDOĞU: Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari'de 64, Van'da 930 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. Hakkari'nin Adaklı köyüne, arızalanan su şebekesini onarmak için başka köyden gelenlerin üzerine çığ düştü. Kar kümesi altında kalan 3 kişi, köylülerin yardımıyla kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Uzatma kabloyla hayata tutundu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde önceki gün kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan, inşaat halindeki binanın çatısı, elektrik tellerini kopardı. Bitişikteki apartmanın elektriği kesilirken, solunum cihazına bağlı Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası Okan Şahin (23) için ailesi ve komşuları seferber olup, karşı binadan uzatma kablosu çekti. Anne Melahat Şahin (49), elektrik kesildiği zaman çocuğunun nefes almakta güçlük çektiğini belirtti.