Gündem 'BATUHAN A' gemisi için çalışmalar devam ediyor! Vali son gelişmeleri açıkladı

'BATUHAN A' gemisi için çalışmalar devam ediyor! Vali son gelişmeleri açıkladı

17.02.2024 - 19:33 | Son Güncellenme:

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli gemideki kayıp 5 mürettebata ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde kurulan kriz merkezinde çalışmaları koordine eden ve kayıp mürettebatın ailelerini bilgilendiren Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, arama çalışmalarının 3'üncü günde 705 personelle devam ettiğini açıkladı. Saat 10.30’da TCG AKIN’a kurulan asansörle denize inerek 51 metre derinlikteki batık enkazına dalan ve saat 14.30 sıralarında aşçı Zeynep Kılınç’ın cansız bedenine ulaşan Deniz Kuvvetleri personelinin dalış çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Vali Demirtaş, "Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, ismi Zeynep. Arama çalışmaları devam edecek, bir dinlenme olmayacak. Devletin tüm imkanları seferber edildi. Dalış, eğer şartlar uygun olursa gece de yarın da devam edecek. Belli bir bölgede tarama çalışması yapıldı. Araştırmalarımız devam ediyor. Zeynep’in olduğu yerin bir altına ineceğiz. Oradan da bir haber alabiliriz diye düşünüyoruz. Bir haber almayı umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BATUHAN A gemisi için çalışmalar devam ediyor Vali son gelişmeleri açıkladı

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetlerimiz tarafından BATUHAN A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TCG AKIN’da görevli dalgıçlarımız tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı ve Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildi. Deniz Kuvvetlerimiz tarafından arama kurtarma çalışmalarına akşam da devam edilecek” ifadelerini kullandı.

BATUHAN A gemisi için çalışmalar devam ediyor Vali son gelişmeleri açıkladı

ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken 15 Şubat saat 06.32'de acil durum sinyali alınıp Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güney batısında battığı tespit edilen geminin enkazından mürettebat Zeynep Kılınç'ın (33) cenezesi çıkarıldı. BATUHAN adlı gemiden, batıştan 56 saat sonra çıkarılan Kılınç'ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Gemide aşçı olan Zeynep Kılınç’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilecek. Uçakla İstanbul’a oradan da Adana’ya gönderilecek olan cenaze Karataş ilçesi Adalı Köyü’nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

3 YILDIR GEMİLERDE ÇALIŞIYORMUŞ

Evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen Kılınç’ın, 3 yıldır gemilerde çalıştığı belirtildi. Aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenilen Kılınç’tan geriye gemi güvertesinde zımpara yaptığı görüntüler kaldı.