Gündem Bayramda bahar havası esecek

Bayramda bahar havası esecek

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

9 günlük bayram tatilinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini yer yer bölgesel yağışlar gözleneceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen “Sıcaklıklar İstanbul’da 18, Antalya’da 21, İzmir’de 22 derece civarında olacak. Bir yaz havası yok, bahar havası var” dedi...

Bayramda bahar havası esecek

Çiğdem Yılmaz - Türkiye 9 günlük bayram tatiline girdi. Peki 9 günlük bayram tatilinde hava nasıl olacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 9 günlük bayram tatilinde yurt genelinde beklenen hava durumu ve sıcaklıkları açıkladı. Prof. Dr. Şen şu bilgileri verdi: 

Haberin Devamı

“Türkiye’nin genelinde hava sıcaklıları ortalamalarda. Yani İstanbul’da hava 18 derece civarında, Antalya’da 21 derece civarında, İzmir’de 22 derece civarında olacak. Bu da bize gösteriyor ki bir yaz havası yok, bahar havası var. Tatile gidecekler yaz tatiline gidecekmiş gibi gitmesin, hüsrana uğrarlar. Sıcaklıkların 9 günlük bayram tatilinde düşük olma sebebi de Karadeniz’den gelen sistemin etkisinde olmamız bu da sıcaklıkları düşüyor. Kuzeyli akışların etkisinde olacağımızdan hava serin, akşamları üşütecek. 

‘KUVVETLİ YAĞIŞ YOK’ 

“Yağış miktarına baktığımızda 9 gün boyunca kuvvetli bir yağış yok. Ancak genelde bölgesel yağışlar söz konusu. Pazar günü Marmara ve Ege Bölgesi’nde yağış var, sıcaklık da 1-2 derece düşecek. Arife günü de Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir yağış var. Sıcaklıklar mevsime göre düşük. Bayramın 1. 2. ve 3. günü de Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yağış var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Bayramın 1. günü Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da kuvvetli bir yağış var. Bayramın 2. ve 3. günü de Hakkari civarlarında kuvvetli yağmur görünüyor. Bayramın bitimindeki cumartesi, pazar günü de Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yağmur var. Dönüşe geçenlerin bu nedenle dikkatli olması gerekiyor. Çünkü, yollar hem kaygan hem de kalabalık olacak. Bayram, boyunca baktığımızda Türkiye’de bir yaz havası yok, her şey mevsim normallerinde.” 

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA LALE ŞÖLENİ BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl da şehrin tarihi noktalarına 7 milyon 962 bin 701 adet soğanlı çiçek dikildi. Lale soğanlarının açmasıyla Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hidiv Korusu’nda adeta görsel şölen yaşanıyor. Vatandaşlar gün boyu rengarenk çiçeklerle hatıra fotoğrafları çektirdiler. ● DHA