Gündem BBP Lideri Destici: Bunlar iktidara gelirse Baykar'ı çalıştırmayacaklar

BBP Lideri Destici: Bunlar iktidara gelirse Baykar'ı çalıştırmayacaklar

29.04.2023 - 21:41 | Son Güncellenme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici CNN TÜRK'te açıklama yaptı.Destici Millet İttifakı'na yönelik olarak 'Bunlar iktidara gelirse bence Baykar'ı çalıştırmayacaklar.' dedi.

Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Ben de bugün TEKNOFEST'i ziyaret ettim. İnanılmaz bir ilgi var. Bazı noktalarda adım atacak yer bulamazsınız. Orada tabii önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile görüştük. Baykar'ı ziyaret ettik. İnsanlar gurur duyuyor. Bir annemiz geldi yanıma. Ben bugünü gördüm ya dedi ölsem de gam yemem. Milli muharip uçağımız F35 üstü bir uçak olacak. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında birkaç tane kabul edilemeyecek nokta var. TEKNOFEST'in başladığı gün böyle bir açıklama yapıyorsunuz. Biz geldiğimizde siz orada TEKNOFEST'i yapamayacaksınız diyorsunuz. Uzun vadeli planları yok. Türk milleti için faydalı şeyler yapacak firma değil. CIA Amerikan menfaatlerini gözetir. Onların stratejilerini yerine getirir.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ'A HDP TEPKİSİ: DEMİRTAŞ'IN 'APO'NUN HEYKELİNİ DİYECEĞİZ' DEDİĞİ AÇIKLAMAYI DUYMUYOR MU?

Daha somut konuşalım. ABD CENTCOM aracılığıyla Suriye'de devlet kurdurmaya çalışıyor. Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatını, Zeytin Dalı Harekatını, Barış Pınarı harekatını yapmasaydı, orada çoktan YPG devleti kurulmuştu. Ne dedi Kılıçdaroğlu, 'Güneyimizde bir başkası olacağına PYD olsun' dedi. Yani ABD projesini destekledi. Bu yüzden tezkerelere harekatlara 'olur' vermediler. 'Özerklik getireceğim, eyaletler kurulmasının yolunu açacağım' diyor. CHP'li vekiller alkışlıyor. Mansur Yavaş, 'HDP'nin Meclis'te olup anlatması meşrudur' diyor. Yasaldır dese bir şey demem ama meşrudur. HDP meşru değildir. 'Demirtaş'ın bir açıklamasını gördüm' diyor. PKK silah bırakmalı diyor. Yavaş, 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' dediği açıklamayı duymuyor mu? HDP 2007'den beri Meclis'te. O dönem bağımsız olarak girdiler. CHP yükseltti ve parti olarak girdiler. HDP'nin PKK'ya 'silah bırakın' dediğini duydunuz mu? Tam tersine hep destekledir. Daha geçen hafta Kocaeli'de adayı PKK'lı çıktı ve tutuklandı. Sanırım bu açıklamaları soyismine uygun olarak Yavaş duyuyor. Ama HDP'nin topluma olumlu göstermek için yaptıkları açıklamaları hızlı duyuyor. Milletimizin bunları görmesi lazım.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE MÜTHİŞ ATAK YAPTI"

'Uzay üssü kuracağım' demekle kurulmuyor. Nükleer Enerji Santrali açıldı. Orada beni en çok sevindiren şey 500 öğrencimiz eğitim için yurt dışına gitmiş olması. Her alanda Türkiye bilinçli bir şekilde atak yaptı. Bu açıklamalar hem sakıncalı, hem ABD projelerine hizmet ediyor. Özdemir Bayraktar, bankalardan 1 kuruş kullanmadı. Hatta kendisine deniyor ki 'bu senin hakkın'. Yine de kullanmıyor. Türkiye'nin arazi tahsisini bile kabul etmedi. Kendisi satın alıp fabrikayı kuruyorlar. İnanılmaz üretimler var. Türkiye savunma sanayisinde müthiş atak yaptı. Bunu kimse tasavvur etmiyordu.

'İKTİDARA GELİRLERSE BAYKAR'I ÇALIŞTIRMAYACAKLAR'

Bunlar iktidara gelirse bence Baykar'ı çalıştırmayacaklar.

Haberin Devamı

'BATI KILIÇDAROĞLU'NU KULLANIYOR'

Atatürk Havalimanı ile ilgili bu sufle nereden geldi Kılıçdaroğlu'na? Daha önce CHP'den böyle bir şey duyduk mu? Ne dediler bi burayı park yapacağız dediler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet orayı millet bahçesi yapınca boşa düştüler. Oradan gelen bir sufleyle TEKNOFEST'in olduğu gün böyle bir açıklama yapıyor.

"KILIÇDAROĞLU BİR PROJENİN CUMHURBAŞKANI ADAYI"

MKE deniz topu üretti. Bunu bir de İtalya üretiyor. 8 milyon dolar istiyor ama Türkiye'ye vermiyor. Türkiye bunu üretime alıyor. Türkiye belirli bir safhaya gelince 5 milyon dolara düşüyorlar. Şu an Türkiye 2 milyon dolara mal ediyor. ABD'den bir SİHA istiyorsun ve vermiyor. Ve yönetim tamamen onlarda. Biz böyle şeyler yaşadık. Biden boşuna 'dostlarımızla iktidarı değiştireceğiz' demiyor. Bu soruların cevaplarını alamıyoruz. Kılıçdaroğlu 'PKK'yı terör örgütü olarak görüyorum, YPG'ye devlet kurdurtmam' demiyor. Tam tersini söylüyor. Bunlar bence Baykar'ı çalıştırmayacak iktidara geldiklerinde. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları toplumda tepki çekiyor. Karabağ'da etkisini gördük İHA'ların. 30 yıldır işgal altında bulunan Karabağ kurtarılmıştır. Bunda Türkiye'nin büyük desteği var. Rusya-Ukrayna savaşında da gördük. Bizim SİHA'ların Rusya'nın kara gücünü dağıttı. SİHA'lar olmasa Kiev'e girmişlerdi. Türkiye, dosta güven düşmana korku veriyor. Tabii ki ABD, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistan rahatsız. Ermenistan'la karşı karşıya geliyorsunuz bunlar Ermenistan'ın safında duruyor. Yunanistan'la karşı karşıya geliyorsunuz bunlar yine Yunanistan'ın safında duruyor. Bu çalışmaları durdurmak istiyorlar. Bunu durdurmak için de Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar. Kılıçdaroğlu bir projenin Cumhurbaşkanı adayı.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU'NA SAVUNMA SANAYİ İLE İLGİLİ SUFLE VERİLDİ"

Atatürk Havalimanı ile ilgili sufle Kılıçdaroğlu'na nereden geldi. TEKNOFEST'le ilgili daha önce bir şey duyduk mu CHP'den? Türkiye savunma sanayisinde ve uzay bilimlerinde büyük atılımlar yapınca Kılıçdaroğlu'na sufle verildi. Kılıçdaroğlu bu şirketi ziyaret etti mi? Oradan gelen bir sufleyle açıklama yapıldı. Türkiye için en yakın tehdit Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin varlığıydı. CENTCOM sadece bir ordu değil. Gittiği yeri hazırlar. ABD'nin ihtiyaçlarına göre hazırlar. Önce iç savaş çıkardılar orada. PKK-PYD yanlısı nüfusu oraya koydular. Niye? Orada PKK/PYD devleti kurmak. Türkiye olmasa iş çoktan bitmişti. Yani bizim 900 km sınırımızda PYD olacaktı. Sıcak sulara kadar ineceklerdi. O dönem Pervin Buldan 'Suriye'de iş bitirdik, geçmiş olsun Türkiye'ye' dedi.

Haberin Devamı

'KILIÇDAROĞLU GELİRSE SADECE BAYKAR DEĞİL, SAVUNMA SANAYİSİ YARIM KALIR'

Kılıçdaroğlu gelirse sadece Baykar değil, savunma sanayisi yarım kalır. Sondaj gemilerimiz de çalışamaz duruma gelir. Türkiye şu anda F-35'in üzerinde bir uçak yapıyor. ABD'ye NATO'ya bağımlı hale gelecek. İHA, SİHA ve tank verecek. Bunları durduracak. Devrim otomobili, Nuri Demirağ'ı durduran yine bunları durduracak. Kılıçdaroğlu bunları çekinmeden söylüyor. Çözüm süreci niye tıkandı? Tamam biz karşıydık ama sonuçta devlet bir adım attı. Demirtaş özerlik ilan etti. Hakkari'de, Şırnak'ta teröristlere kucaklaşma fotoğrafları ortaya çıktı. Devlet tabi tüm gücüyle müdahale edip başlarını ezdi. Kılıçdaroğlu şimdi 'Bunları size altın tepside sunacağım' diyor. Bir söz karşılığında bu desteği aldı. Meral Akşener bir açıklama yaptı. 'Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız' dedi. 'Masaya dönersem basit bir hikayenin figüranı olacağım, dönmezsem tarih olacağım dedi. Akşener masaya dönmeden HDP ve TİP'le randevulaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in döneceğini biliyordu. En azından bir iki gün beklersiniz. Kılıçdaroğlu böyle yapmadı. Hemen randevulaştı. Sonra Akşener masaya döndü. O hikayede bir figüran olmayı kabul ederek döndü. HDP ile Kılıçdaroğlu'nun kendisine sorulduğunda, 'Görüşebilir ama masaya getiremez' dedi. Akşener'e göre PKK eşittir HDP. Bu böyle ise CHP, HDP ile görüştüğünde PKK ile görüşmüş olmuyor mu? Sırrı Sakık ne dedi? 'Ey Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiğin sözleri açıkla' dedi. Bir tanesini kendisi açıkladı. PKK'lıların serbest bırakılacağını ve yurt dışındakilerin Türkiye'ye girişine izin verileceğini söyledi. Akşener buna bir yorum yaptı mı? Kılıçdaroğlu'na bunu sordu mu, ne söz verdiniz diye? Hayır sormadı.