Gündem Bebekler için mama nasıl olmalı?

Bebekler için mama nasıl olmalı?

30.04.2018 - 19:58 | Son Güncellenme:

Bebekler ilk 6 ayında anne sütü almalılardır. Bu bebeklerin vücut direnci ve gelişimi için gereklidir. Uzmanlar tarafından 6 aydan sonra ek gıdaya geçmeye başlanabilir fakat 2 yaşına kadar ara öğünlerde ve gece uykusunda sadece anne sütüne devam etmeleri sağlıkları için çok önemlidir. Bebekler için mama hazırladığımızda İlk başlangıçta mamaları istemeyebilir ve reddedebilir. Sabırlı olunmalı ara ara tekrar denenmelidir.

Bebekler için mama nasıl olmalı

Sindirimi kolay olacaklar ilk başlangıçta tercih edilmeli. Örneğin yoğurt, elma armut, şeftali gibi sindirimi kolay meyveler; pirinç muhallebi gibi besinler uygundur. Bebekler için mama yaparken ağız kasların gelişimi için robottan çekilmemeli cam bir rende de rendelenip verilmelidir. İlk başlangıçta bir yaşına kadar yumurta beyazı, çilek, portakal, ananas, patlıcan önerilmemektedir.

Haberin Devamı

Sebze püresi nasıl yapılır?

Gerekli olan malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı: Patates ve havuçlar kabukları soyularak tencereye konulur, biraz su ve pirinçl eklenip haşlanır. Piştikten sonra ayrı bir kaba alarak çatal yardımıyla iyice ezilir (Blendır kullanmayın). İlk aylarda biraz sulu olarak verin. Büyüdükçe kıvamını arttırarak yedirin. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Bu şekilde ek gıdaya geçişte kabız olmasını önlemiş olursunuz.

Pirinçli muhallebi

Gerekli olan malzemeler

  • Yarın su bardağı süt veya su
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı kuru incir ezmesi

Hazırlanışı: Küçük bir tencereye yarım su bardağı su ile karıştırılmış sütü dökün. Ardından irmik ve pirinç ununu ilave edip karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca ateşten alın. Küçük bir kâseye alın ve incir ezmesini ilave edin. Bebek için mama hazırlanmış oldu.

Haberin Devamı

Bebek kendisi yemeğe başladığında karnabahar brokoli gibi sebzeler haşlanıp eline verilebilir. 10 /11 aylık bebekler kendisi yemekten çok hoşlanır. Hem gelişimine olumlu etkileri olur. Mevsime göre bebek için mama yapmayı tercih edin. Et suyu bebek için bazı uzmanlar önermese de bunun yerine eti küçük küçük parçalayarak mamanın içine ilave ederek yedirebilirsiniz.