30.04.2018 - 19:58 | Son Güncellenme:
Sindirimi kolay olacaklar ilk başlangıçta tercih edilmeli. Örneğin yoğurt, elma armut, şeftali gibi sindirimi kolay meyveler; pirinç muhallebi gibi besinler uygundur. Bebekler için mama yaparken ağız kasların gelişimi için robottan çekilmemeli cam bir rende de rendelenip verilmelidir. İlk başlangıçta bir yaşına kadar yumurta beyazı, çilek, portakal, ananas, patlıcan önerilmemektedir.
Sebze püresi nasıl yapılır?
Gerekli olan malzemeler
Hazırlanışı: Patates ve havuçlar kabukları soyularak tencereye konulur, biraz su ve pirinçl eklenip haşlanır. Piştikten sonra ayrı bir kaba alarak çatal yardımıyla iyice ezilir (Blendır kullanmayın). İlk aylarda biraz sulu olarak verin. Büyüdükçe kıvamını arttırarak yedirin. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Bu şekilde ek gıdaya geçişte kabız olmasını önlemiş olursunuz.
Pirinçli muhallebi
Gerekli olan malzemeler
Hazırlanışı: Küçük bir tencereye yarım su bardağı su ile karıştırılmış sütü dökün. Ardından irmik ve pirinç ununu ilave edip karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca ateşten alın. Küçük bir kâseye alın ve incir ezmesini ilave edin. Bebek için mama hazırlanmış oldu.
Bebek kendisi yemeğe başladığında karnabahar brokoli gibi sebzeler haşlanıp eline verilebilir. 10 /11 aylık bebekler kendisi yemekten çok hoşlanır. Hem gelişimine olumlu etkileri olur. Mevsime göre bebek için mama yapmayı tercih edin. Et suyu bebek için bazı uzmanlar önermese de bunun yerine eti küçük küçük parçalayarak mamanın içine ilave ederek yedirebilirsiniz.