Gündem Bedduacı muhtar türkücü oldu

Bedduacı muhtar türkücü oldu

27.08.2009 - 11:35 | Son Güncellenme:

.

Bedduacı muhtar türkücü oldu

Köyünde aşırı su kullananlara karşı cami hoparlöründen beddua ettiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran eski köy muhtarı, türkücü oldu.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Çubuklu köyünün eski muhtarı Mehmet Say’ın, muhtar iken köyünde aşırı su kullananlar için cami hoparlöründen söylediği ilginç sözler, internette geçen haziran ayında tıklanma rekoru kırdı.

Gazete ve televizyonlara haber olan eski muhtar Mehmet Say, muhtarlık seçimini kaybedince türkücü olmaya karar verdi. Yahyalı ilçe merkezinde ve çevre köylerde düğünlerde türkü söyleyen Mehmet Say, internette ve televizyon haberlerinde yakaladığı şöhreti kullanmak için türkücü olduğunu belirtti.

Say, AA muhabirine, hem internette hem de gazete ve televizyonlarda defalarca görüntü ve haberlerinin yayınlanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Bahçesini sulayarak köyü susuz bırakanlar için söylediğim sözlerin arkasındayım. Ben köyde su tasarrufu yapılması için çok çalıştım ama sözümü dinletemedim. Bu nedenle de seçmenlerimi küstürüp seçimi kaybettim. Köyde muhtar değişti ama su sorunu hala devam ediyor. Ettiğim beddualar basında yayımlanınca biraz popüler oldum.

Televizyona çıkmanın, şöhret olmanın avantajını kullanmak için şimdi düğünlerde türkü söyleyip para kazanıyorum. Sesimi dinleyenler çok beğeniyor.

Kayseri yöresi türküleri okuyorum. Bir de ’gurbetçi’ adında kendi bestem var. Bu türkü de çok beğeniliyor. Türkülerimi internette yayınlamayı da düşünüyorum." Mehmet Say, düğünlerde türkü söyleyerek insanları eğlendirdiğini, bazen de oynadığını anlattı.

Eski muhtar, türkü söylerken gelin veya damadın yakınlarını da sahneye davet edip "Mikrofon arızalandı. Arızanın giderilmesi için lütfen buraya geliniz" diyerek bahşiş almayı da ihmal etmiyor.

Çubuklu köyünün eski muhtarı olan Mehmet Say, internette yayınlanan görüntüsünde cami hoparlöründen yaptığı duyurularda halka su tasarrufu yapma çağrısında bulunarak aşırı su kallananlar için ettiği beddualarla haziran ayında izlenme rekoru kırmıştı.