Gündem BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN? 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ GÜNÜ...

BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN? 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ GÜNÜ...

17.05.2022 - 08:41 | Son Güncellenme:

Bekçi alımı 2022 başvuruları tamamlandı. Başvuru işlemleri ardından Polis Akademisi tarafından Bekçilik yazılı sınavı ve bekçilik sınav giriş belgesi tarihi yayımlandı. Sınavda çıkacak sınav konuları ve soru dağılımları da yayımlandı. Adaylar ise araştırmaya geçti. Peki Bekçi alımı 2022 yazılı sınavı ne zaman? Bekçilik sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? İşte sınav konuları ve soru dağılımları...

BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ GÜNÜ...

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım süreci devam ediyor. 28 Nisan - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınan bekçilik başvuruları ardından yazılı sınav tarihi merak konusu oldu. Polis Akademisi, Bekçilik yazılı sınav gününü duyurdu. Aynı zamanda bekçilik sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi de açıkladı. İşte bekçilik sınavına katılacak adayların bilmesi gereken önemli günler...

Haberin Devamı

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Adaylara ait sınav giriş belgeleri 08 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır

BEKÇİLİK SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMLARI

BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ GÜNÜ...

BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ GÜNÜ...

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda değerlendirme için [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formüllü kullanılacaktır.

Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.