Gündem Beklenen kar yağışı geliyor mu? Meteoroloji 5 günlük hava tahminlerini paylaştı

Beklenen kar yağışı geliyor mu? Meteoroloji 5 günlük hava tahminlerini paylaştı

09.01.2023 - 07:30 | Son Güncellenme:

Yeni haftayla birlikte yurt geneli yağışlı havanın etkisine girecek. Peki beklediğimiz kar yağışını görebilecek miyiz? İşte hava durumu tahminleri...

Beklenen kar yağışı geliyor mu Meteoroloji 5 günlük hava tahminlerini paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

YENİ HAFTADA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yeni haftada ülke genelinde kar yağışı beklenmiyor, bazı bölgelerde kuvvetli yağmur etkili olacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yurt genelinde bu hafta da istenen kar yağışı yok. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Salı gününden itibaren Türkiye, yağışlı havanın havanın etkisine girecek. Salı günü; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de yağmur var.

Çarşamba, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz'de yağış görülecek.

YAĞIŞLAR KIYI BÖLGELERDE KUVVETLİ

Haberin Devamı

Yağışların kıyı bölgelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç Ege'nin yüksek kesimlerinde ve Batı Akdeniz’in Toroslar mevkiinde ise kar yağma ihtimali var. Yurdun batı kesimlerinde kuvvetli lodos esecek. Yer yer fırtına bekleniyor.

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA NASIL OLACAK?

3 büyükşehirde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ankara’da en yüksek sıcaklık 9 derece olacak. İstanbul’da hava sıcaklığı 14, İzmir’de 16 dereceye ulaşacak.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumu tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şen şunları söyledi; Bugün, Artvin ve Hakkari'deki yağışın dışında ülkede yağış yok. Sıcaklıklar değişmiyor. Trakya ve iç kesimlerde sis var. Yarın sis etkisini kaybediyor. Batı bölgelerden yağışlı hava gelecek.

İstanbul, bugün sabah erken saatlerde sisli. Daha sonra sis etkisini kaybedecek ve parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık 11 °C, yarın yağmurlu.

Yarın öğlen saatlerinden itibaren batı bölgelerimiz yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'in Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Isparta, Denizli de yağış şiddetli olacak. Su baskını olasılığı yüksek. Hafta sonu iç anadoluda kar yağışı görülecek.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELECEK?

Prof. Dr. Şen, "Hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde devam edecek. İstanbul'da kar yağışı önümüzdeki 10-15 gün daha görünmüyor" dedi.

Haberin Devamı

MARMARA BÖLGESİ'NİN BATI'SI İÇİN FIRTINA UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; yarın Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği bildirildi. Yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN'IN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Van Valiliği, kentin 3 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik'ten yapılan açıklamada şu sözler yer aldı: "Van ili merkez 3 (İpekyolu-Edremit-Tuşba) ilçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile 'taşımalı kapsamındaki öğrencilere' okullar yarın tatil edilmiştir."

ARTVİN'DE İKİ KÖYDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Edinilen bilgiye göre, kar yağışı sonrası Yusufeli'nde 8, Şavşat'ta 2, Borçka'da 6, Arhavi'de 2, Ardanuç'ta 2 ve merkezde 3 olmak üzere toplam 23 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, Borçka-Camili bölgesinde ve Murgul'un Damar Köyünde bir gün süreyle eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Beklenen kar yağışı geliyor mu Meteoroloji 5 günlük hava tahminlerini paylaştı