Gündem Beştepe’de Filistin zirvesi

Beştepe’de Filistin zirvesi

27.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki üçlü görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Beştepe’de Filistin zirvesi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre görüşmede, Abbas ve Heniyye’yi Ankara’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Filistin’in Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti. Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çeken Erdoğan, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine yaradığını belirtti. Erdoğan, Gazze’ye uygulanan ablukayı kabul etmediklerini belirterek, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki gelişmeleri yakından takip edildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Diyalog başlıyor

Filistinli grupları bir araya getirecek Filistin Diyalog Grubu toplantılarının, Mısır’ın başkenti Kahire’de 29-30 Temmuz’da yapılması planlanıyor. Diyalog toplantıları öncesi ilk buluşma ise Ankara’da gerçekleşti.