Gündem Beyaz kabus! Kara kış hayatı felç etti

Beyaz kabus! Kara kış hayatı felç etti

22.12.2023 - 17:04 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı felç etti. Birçok ile kar yağışına teslim oldu köy yolları kapandı. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle araçları ile yolda kalan öğretmenlerin imdadına jandarma yetişti.

Beyaz kabus Kara kış hayatı felç etti

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Türkoğlu İlçesi Doluca Mahallesi Çataloluk mevkiinde öğretmenlerin içerisinde bulunduğu otomobil, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan öğretmenlerin imdadına ise jandarma ekipleri yetişti. 3 öğretmeni mahsur kaldıkları alandan kurtarılarak görevli oldukları okula götürüldü.

Haberin Devamı

Beyaz kabus Kara kış hayatı felç etti

YÜKSEKOVA

Yüksekova’da günlerdir süren güneşli hava, sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. İpekyolu ve Cengiz Topel caddeleri üzerinde seyir halinde olan sürücüler ilerlemekte zorlanırken; Yüksekova Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı.

Cahide Bor Önver, kar yağışını daha erken beklediklerini söyleyerek, “Meteorolojinin uyarılarından sonra başlayan kar yağışı akşam saatlerinde adeta lapa lapa yağmaya başladı. Aslında güzel oldu, çünkü ilçede baya kirli hava var, belki o kirliliği bitirir. Diğer yandan tarım ve su için yağması iyidir” dedi.

Rıdvan Han da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “İlçede akşam saatlerinde yoğun bir şekilde kar yağdı. Bu kar yağışının olması su ve tarım alanları için iyi oldu. İnşallah yağmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beyaz kabus Kara kış hayatı felç etti

MUŞ

Meteoroloji’nin uyarısının ardından Muş’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla kent beyaza büründü. 10 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Muş Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımın sıkıntısız bir şekilde sağlanabilmesi için yolları açma çalışmalarına başladı. 

MARDİN'DE SİS YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, öğleden sonra yerini sise bıraktı. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düşerken, sürücüler ilerlemekte zorlandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde olumsuzluk yaşanmaması için sürücüleri uyardı. Mardin-Diyarbakır ile Mardin-Midyat kara yollarında ve kentin bazı noktalarında hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Beyaz kabus Kara kış hayatı felç etti

HATAY’DA GÖRÜŞ MESAFESİNİN 10 METREYE DÜŞTÜ

Hatay genelinde yağışlı hava zaman zaman etkisini hissettiriyor. Antakya ve Yayladağı ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun yüksek kesimlerinde sis etkili oldu. Sisle beraber ortaya seyirlik görüntüler çıkarken bölgede görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Trafikte ilerleyen sürücüler zor anlar yaşadı.

Bölgede yaşayan Ayşe Öncü, rakımın yüksek olmasından dolayı çoğu zaman sisin etkili olduğunu belirterek “Burası hep böyle sisli. Rakım yaklaşık 700. Rakım yüksek olduğu için hep böyle oluyor. Görüş mesafesi çok az neredeyse 2 metreyi zor görüyorsun” dedi.