Gündem ‘Biden’la tıkanıklıkların önemli kısmını aştık’

‘Biden’la tıkanıklıkların önemli kısmını aştık’

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanlığı ve SETA tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılarak, ABD’de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

‘Biden’la tıkanıklıkların önemli kısmını aştık’

Erdoğan, “Karşılıklı diyalogla ilk etapta çözümsüz görünen birçok meselenin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Körfez’den Batı dünyasına pek çok bölgeyle bunu başardık. Kazan-kazan anlayışı içinde ilişkilerimizde yeni bir sayfa açtık, çok kısa sürede çok büyük mesafeler aldık. Bunu ilerletmekte kararlıyız. İçinde bulunduğumuz kritik dönemde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresi açıldığını görüyoruz. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin canlandırılmasının önemini vurgulamaya devam ediyoruz. Şüphesiz tek başına bizim istememiz yeterli değildir. Bu gayretlerimizin hedefine ulaşmasında AB’nin tavrı da belirleyici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Biden’la tıkanıklıkların önemli kısmını aştık’

Türkiye-ABD işbirliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti belirten, “Sayın Biden’la yaptığımız görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, pozitif gündem çerçevesinde temaslarımızı artırma kararı aldık. Her iki ülke için de tehdit kaynağı olan terör konusunda işbirliğimizi güçlendireceğiz” dedi. Bölgede yaşanan her gelişmenin ‘iyi terörist-kötü terörist’ ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, “Her zaman söylediğimiz gibi teröristle müzakere olmaz, dostluk, ortaklık kurulmaz. Terörle ancak mücadele olur. DEAŞ’tan PKK ve FETÖ’süne kadar insanımızın canına, devletimizin bekasına ve demokrasimize kasteden tüm yapılarla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.