Gündem 'Bir alternatif geliştiremedik'

'Bir alternatif geliştiremedik'

17.02.2024 - 04:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, aday tartışması süren Hatay’la ilgili, “Biz Hatay’da şu an için Lütfü Savaş’a alternatif geliştiremedik. Bu konuda çaba içerisindeyiz yarın son kararı partimiz verecek” dedi...

Bir alternatif geliştiremedik

İZMİR İHA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İzmir programları kapsamında geldiği Dikili’de ilk olarak partisinin ilçe başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Ardından Atatürk Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Programda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz da katıldı. Vatandaşlara seslenen Özel şunları söyledi: “Bir siyasi parti olarak belediye başkanı tercihinde bulunacağız. 11 aday başvurdu, tercih yapmak durumundaydık. Genel kural memnuniyet anketidir. İzmir seçmeninin beklentisi yüksek notu kıttır. Ankete baktık ve Dikili’de konuşacak ve tartışacak bir şey yok dedik. Adil Kırgöz 5 yıl boyunca belediyenin mali tablosunu düzeltmiş, yeni projeleri bitirmiş, bunu sizlere iyi anlatmış ve sizlerden de çok büyük destek aldığı noktadaydı. İş büyükşehir belediye başkanının belirlenmesine gelince, orada işi gücü İzmir olacak, Bergama olacak, Kınık olacak, sorunu doğru tespit edecek, sakin, kararlı, en üst düzeyde hizmet vermesi istenen bir isim için çalışmaların sonunda karşınızda Cemil Tugay” dedi. 

Haberin Devamı

Hatay’da beşinci anket 

Özel, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hatay’daki aday belirsizliği ile ilgili yöneltilen soru üzerine Özel şunları söyledi: “Ölçme değerlendirmede son anket tahmin ediyorum. Bugün raporlanıyor. Bir kez daha bakacağız.  Biz en çok anket yaptığımız yerde iki çok nadir üç anket yaptığımız oldu. Hatay’da 5’inci anket için sahadayız. Hatay için Lütfü Savaş’tan daha beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda Lütfü Savaş da zaten buna hayır demiyor. Ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde bizim Hataylılar için Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten çaba içindeyiz. Son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir. Eleştiriden muaf değildir. Fakat Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve bu meselenin günah keçisi de değildir.” 

Haberin Devamı

Özel daha sonra Bergama’ya geçerek orada vatandaşlara seslendi. 

‘Hepiniz birleşin’

2019 yılında seçime ittifakla girdiklerini aktaran Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz. Fakat geçen seçimleri kazandığımız seçmen yerinde duruyor. O seçmen Atatürkçü, demokrat. Hâlâ İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da birlikte. Sosyal, muhafazakar, milliyetçi demokratlar burada. Hepiniz birleşin ve Cumhuriyet’i koruyun. Geçtiğimiz seçimde bizimle birlikte Dikili İttifakı’nı kuranlara güveniyoruz. Türkiye İttifakı’na güveniyoruz.”