Gündem Bir bayram daha hüzünle geçti

Bir bayram daha hüzünle geçti

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin vurduğu 11 ilde bu bayram da buruk geçti.

Bir bayram daha hüzünle geçti

HABER MERKEZİ  - Enkaza dönen kentlerde bayram sabahına konteyner kent ve çadırlarda uyanan depremzedeler, geriye kalan yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra sevdiklerinin mezarlarına akın etti. Kimi eşini kimi annesini kimi ise çocuklarının mezarları başında dua eden aileler, gözyaşlarına boğuldu. Depremin minik kurbanlarının kabirleri ise şeker ve en sevdikleri elbiseler ile süslendi.  

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı namazı camiler ve konteyner kentlerde idrak edildi. Depremzedeler namaz sonrası bayramlaştı. Depremzede Alper Altay, “Buruk bir bayram yaşıyoruz yine” dedi. Depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da bayram namazı, vatandaşların yoğun katılımıyla buruk bir şekilde kılındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Hatay’ın Antakya ilçesi Hacı Cuma Kahraman Camii’nde bayram namazını kıldı. Camiye sığmayan vatandaşların bir kısmı cami avlusuna taştı. Geçen yılların aksine kent merkezinde de kurban kesimi fazla gerçekleşmedi.  

Diyarbakır’da depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, Kurban Bayramı’nın ilk gününde bayram namazının ardından Bağlar’daki Yeniköy Asri Mezarlığı’na akın etti. Dua eden depremzedelere şeker, gofret ve şerbet ikram edildi. Depremin vurduğu Malatya’da vatandaşlar, Şehir Mezarlığı’nda saf tuttu. Mezarlıkta yürekleri yakan görüntüler yaşanırken, depremin minik kurbanlarının kabirleri de en sevdikleri elbiseler ile süslendi. Enkaza dönen Adıyaman’da hafif hasarlı ve hasarsız camilerde bayram namazı kılındı. Gaziantep Nurdağı’nda da depremzedeler de bayramı evlerinden ayrı geçirmenin hüznünü yaşadı, konteyner kentte bayramlaşıp kaybettikleri yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.