Gündem ‘Bir milyon çocuk okula aç gidiyor’

‘Bir milyon çocuk okula aç gidiyor’

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısı yaşadığını, çocuklarını doyuramadığını belirten Kılıçdaroğlu, okullarda ücretsiz yemek için verdikleri kanun teklifinin reddedildiğini hatırlattı, “İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

‘Bir milyon çocuk okula aç gidiyor’

Elif Altın -  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Şişli Belediyesi’nin düzenlediği “Şişli Sofrası” sosyal yardım kampanyası programına katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada iktidara yönelik eleştirilerini sürdürerek özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Saray düzeni tarafından ekonomik çöküşe sürüklenen ülkemizde insanlarımız alın teriyle çalışarak, bırakın çocuğuna iyi bir gelecek sağlamayı karnını doyurmakta zorlanıyor. Milyonlarca insanımız bırakın iyi bir hayat sürme hayalini adeta hayatta kalma savaşı sürdürüyor. Halkımız, kuru ayazda ekmek kuyruklarında bekliyor. Sabahın karanlığında ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’nun önünde saatlerini geçiriyor. İşte bu tablo bizim kaybedebilecek tek bir dakikamızın bile olmadığının en büyük işaretidir. Bu tabloyu görüyorsak bu tabloya karşı mücadele etmek her vatanseverin, her vatandaşın, her aklı başında olanın ortak görevidir.”

“Gününü aç geçiren, okulda akranlarından utanan, başı öne eğilen çocuklarımız, kimin çocukları onlar? Bizim çocuklarımız, bu ülkenin evlatları. Bir çocuğun aç geçirdiği geceyi hangimiz rahat bir uykuyla geçirebiliriz? İhtiyaç sahibi bir komşumuz çaresizlik içinde hayata tutunmaya çalışırken hangimiz evlerimizde huzurla oturabiliriz? 20 yılın sonunda bu trajedi hayatımızın gerçeği olarak ortaya çıktı. Bugün bu ülkede bir milyondan fazla çocuk okula aç giderken, saraylı zat küresel forumlara gönderdiği mesajda şunu söylüyor; ‘Çocuklarımız ve gençlerimiz için daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanabiliyorum’ diyor. Ama milyonlarca çocuğun hakkını rızkını da bir avuç zengine gözünü kırpmadan verebiliyor. Sen kim, adalet kim? Adaletin A’sını bile bilmeyen insanların ülkeyi yönetmeye kalktığında Türkiye tablosunu hep beraber yaşıyoruz. Hükümete, beslenme programı hayata geçirilsin diye defalarca çağrı yaptık. Çocuklar okulda bir öğün sağlıklı yemek yesinler diye ek bütçe için katkıda sunmaya çalıştık. Önergeler verdik, kanun teklifi verdik. Tamamı reddedildi.”

Haberin Devamı

“Bugün burada Şişli Sofrası’nda buluştuk. Güç ve servet içinde yüzen Babil Krallığı’nın haramzade sofralarına karşı Hz. İbrahim’in herkese açık herkesin eşit olduğu kalabalık arttıkça bereketi artan Halil İbrahim sofrasını kuruyoruz. Bu sofrada para, pul, ihtişam yok. Bu sofrada eşitlik var, bu sofrada adalet var, dayanışma, haysiyet var, çocuklara sevgi, büyüklere saygı var. Halkın hakkı olan zenginliği ihalelerle yandaşlara peşkeş çeken egemenlerin düzeni sarsılmaz sanılan Babil Kulesi gibi yıkılmaya mahkumdur ve mutlaka yıkacağız. Komşularımız açken tok yatmayız diyoruz ama bunun laf olsun diye söylemiyoruz, belediyelerimiz bunun için canla başla çalışıyor. Halktan çalınan o 418 milyar doları kuruşu kuruşunu aldığımızda halkın sofrası şenlenecek, hak yerini bulacak. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz, sadece bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde değil, Türkiye coğrafyasının her yerinde ama her yerinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”