Gündem Birlikte deprem bölgesine gidiyorlar

Birlikte deprem bölgesine gidiyorlar

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün deprem bölgesine ziyaretlerinin ikinci turuna başlıyor. Erdoğan, depremin vurduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine giderek depremzedelerle buluşacak. Cumhurbaşkanına ziyaretinde, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de eşlik edeceği öğrenildi.

Birlikte deprem bölgesine gidiyorlar

ANKARA Milliyet - Erdoğan, 6 Şubat’ta Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki depremin ardından bölgeye ilk ziyaretini 8-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirmiş, sırasıyla Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya giderek arama kurtarma ve yardım çalışmalarını yerinde incelemiş, depremzedelerin dertlerini dinlemişti.

Haberin Devamı

MHP lideri Devlet Bahçeli ise, depremin ardından bölgeye ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yapacak. Bahçeli, geçtiğimiz hafta içinde Meclis’te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada depremden etkilenen bölgeleri, çalışmaların aksamasına fırsat vermeden sırayla ziyaret edeceğini açıklamıştı.

‘Geçmiş olsun’ telefonları sürüyor

Deprem felaketinin ardından dayanışma duygularını ileten dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramaya devam ediyor. İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dün de Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Malta Cumhurbaşkanı George Vella, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Bosna-Hersek eski Devlet Başkanlığı Üyesi Bakir İzetbegoviç telefonla arayarak ‘geçmiş olsun’ ve taziye dileklerini iletti.

Haberin Devamı

MHP’den Deprem İzleme Kurulu

MHP, depremzedelerle ilgili atılması gereken adımlar ve yapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmak üzere “Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu” oluşturdu.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere bir heyet görevlendirildiğini belirtti.

Yalçın, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızla ilgili atılması gereken adımlara ve yapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmak üzere, MHP MYK Üyesi Psikolojik Danışman Prof. Dr. Cengiz Şahin başkanlığında ‘6 Şubat 2023 tarihli Yüzyılın Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu’ oluşturulmuştur. Kurul çalışmalarını ilgili bakanlıklar, 11 ilimizin valilikleri, AFAD ve Kızılay ile koordinasyon içinde yürütecektir” ifadesini kullandı.