Gündem Birlikte kazanmak muhalefeti güçlendirir

Birlikte kazanmak muhalefeti güçlendirir

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, Antalya Manavgat’ta kampa aldığı milletvekillerine, yerel seçimde işbirliği teklifi götürdüğü İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Birlikte kazanmak muhalefeti güçlendirir

MEHTAP GÖKDEMİR Manavgat - Konuşmasında eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP grubunun selamını ileten ve “ümit ediyorum, bundan sonraki kamplarımızda kendisi de uygun gördüğü, takdir buyurdukları zaman grubumuzla da birlikte olacaklar” diyen Özel, özetle şunları söyledi: Sayın Akşener’e ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizde GİK kararından haberdar olduğumuzu ama birbirimize kaybettirme niyetinde olmanın seçmenin beklentisi ile örtüşmediğini, aksine birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini söyleyip, mümkünse bu kararın yeniden gözden geçirilip, geçirilemeyeceğini sorduk. Onlar da pazartesi günkü GİK’e işaret ettiler. İşbirliğinden yana bir karar çıkmasını temenni ederim.”

Haberin Devamı

İlk kampta tansiyon yüksek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manavgat’taki kampın ilk gününde gerçekleştirilen kapalı oturumda milletvekillerine “Kurultay bitti. Kurultayı kapattık. Kurultay artık geride kaldı. Ben de açmayacağım. Hiç kimse de açmasın. Hiçbir hesaplaşma içine girmeyeceğiz. Ben kurultayda söz verdim. O sözümde de duruyorum, yoluma da devam ediyorum, herkes de öyle yaparsa iyi olur” diye seslendi. CHP milletvekili kampında zaman zaman tansiyon yükseldi, gergin anlar yaşandı. Salonda, “otur yerine”, “cevap verme”, “seni tanımıyorum” atışması çıktı.