Gündem ‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, Türkiye’yi yasa boğarken, oyuncu Orhan Aydın, Melisa Aslı Pamuk, Metin Zakoğlu ve Çağrı Çıtanak’ın aileleri de enkaz altında kaldı.

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

ABDULLAH MALKOÇ- Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından baş sağlığı ve geçmiş olsun mesajları yayınlarken, Orhan Aydın, Melisa Aslı Pamuk, Metin Zakoğlu ve Çağrı Çıtanak enkaz altında kalan aileleri için yardım çağrısında bulundu. Öte yandan önümüzdeki birkaç gün içinde yapılması planlanan galalar, davetler, ödül törenleri ve kültür-sanat etkinlikleri de ya iptal edildi ya da ertelendi.

Haberin Devamı

‘Kızım enkaz altında’

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

Sanatçı Orhan Aydın, sosyal medya hesabından kızı Eylem Şafak Aydın ve eski eşi Elif Torun Öneren’in enkaz altında kaldığını duyurup, yardım istedi. Oyuncu, daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Çocuğumun anası Elif Torun Öneren’i enkazdan halk çıkarmış. Sıra kızımda. Tek varlığımdır ve çok canım acıyor. Ülkem için ağlıyorum. Bizi yalnızca dayanışma kurtarır” ifadelerini kullandı.

‘Mahsur kaldılar’

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

Oyuncu Melisa Aslı Pamuk da sosyal medyadan anneannesi ve teyzesi için yardım çağrısında bulundu. Pamuk, “Anneannem yürüyemiyor, hasta. Teyzem ile binada mahsur kaldılar. Apartman ne durumda bilmiyoruz. Bölgede yardımcı olabilecek var mı?” diye yazarak, takipçilerine adresi verdi. Oyuncu daha sonra ise takipçilerine anneannesinin ve teyzesinin kurtarıldığını müjdeledi.

Haberin Devamı

‘Evden çıkamıyorlar’

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

Oyuncu Metin Zakoğlu, kayınvalidesinin Antakya’da binada mahsur kaldığını söyledi. Zakoğlu, attığı tweet’te, “Antakya’da kayınvalidem binada mahsur kalmış durumda, etrafındaki tüm binalar yıkılmış. Üstelik onun bulunduğu evin üstüne yıkılmış çoğu bina... Evden çıkamıyorlar ve evde yaşlı birisi daha var. Elektrik yok, soba devrilmiş. Acil o bölgeye yardım gitmeli. Durumları çok kötü, lütfen” cümlelerine yer verdi.

‘Annem oradaydı’

‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’

Oyuncu Çağrı Çıtanak, Hatay’ı da derinden etkileyen deprem sebebiyle annesinin enkaz altında kaldığını ifade ederek, yardım çağrısında bulundu. Oyuncu, “Hatay/Antakya/Sümerler Mahallesi Harbiye Caddesi’nde yıkılan bina A/3 Blok, doğup büyüdüğüm apartmandır. Annem oradaydı! Bu bina en yüksek ve haliyle en çok oturanı olan binadır. Lütfen daha fazla insanın kurtulması için ulaşın ve yardım edin” diyerek, AFAD ve AHBAP Derneği’ne seslendi.

Ünlülerden mesajlar: Deprem gerçeğini hiç unutmayalım

Depremin hemen ardından cemiyet ve magazin dünyasının ünlü isimleri de duygularını sosyal medya hesaplarından dile getirerek, “Deprem gerçeğini unutmamalıyız” mesajını verdi.

*AHBAP Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Haluk Levent, depremden hemen sonra yardım çağrısında bulunarak, tüm AHBAP’ların desteğini istedi. Bölgeye giden şarkıcı, yaptığı paylaşımda afetin büyüklüğüne dikkati çekti.

Haberin Devamı

Türkan Şoray: Bir kez daha içimiz yandı. Kaybettiklerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu unutmamalıyız. Ülkemize geçmiş olsun. Kalbim deprem bölgesindeki canlarla beraber. Dualarım hepsiyle.

Hülya Koçyiğit: Yüreğim yanıyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Can kaybının artmaması için dua ediyorum. Ülkece deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmamalı ve bütün önlemlerimizi almalıyız. Biliyoruz ki deprem öldürmez, bina öldürür. Geçmiş olsun canım ülkem.

Demet Sabancı: Allah’ım yardım et tüm zorda olanlara... Bu illerimizde yaralılara hızla ulaşılabilmesi için lütfen yolları açık tutun. Allah yardımcımız olsun.

Selda Alkor: Deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. Maalesef depreme dayanıklı binalar yapılamıyor. Ya da hasarlarını ölçme konusunda geç kalıyoruz. Dolayısıyla kötü neticeler oluşuyor. Bu tip afetlerde can kaybı hepimizi korkunç üzüyor. Bütün canlılar için çok üzgünüz. Türkiye’me baş sağlığı diliyorum. Geride kalan bizlere sabır diliyorum. Allah beterinden korusun.

Haberin Devamı

Filiz Akın: Umarım can kaybımız artmaz. Ellerimiz kalbimizde kurtarma çalışmalarını izliyoruz. Çok ama çok üzgünüm. Yastayız.

Ajda Pekkan: Karanlık bir sabaha uyandık. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurtarılmayı bekleyen herkese sağ salim ulaşılması hepimizin ilk duasıdır. Çok üzgünüm. Geçmiş olsun Türkiyem...

Ferhat Göçer: Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımız için çok üzgünüm. Büyük geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Umarım can kaybımız artmaz.

Güler Sabancı: Çok üzgünüz... Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun diliyoruz.

Nilüfer: Bu büyük felaketin sonuçlarını ekranlarda izlerken içim yanıyor. “Türkiye’nin kaderi mi bu?” diye sormadan edemiyorum. Bu kara kışta, evini, barkını, anasını, babasını, kardeşini, evladını kaybeden ya da enkaz altından çıkmasını bekleyen insanların yerine koyunca kendimi, o insanların çaresizliğini kelimelerle ifade edemiyorum. Bu kaderi değiştirmek elimizde. Allah bir daha böyle felaket göstermesin.

Haberin Devamı

Esra Erol: Hepimizin başı sağ olsun. Ama lütfen, hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmayalım! Acil yardım ve kurtarma ekipleri için yolları boş bırakalım! Sosyal medyayı panik yaratmak için değil, sorumluluk bilinciyle kullanalım!

Sıla: Canım vatanım... Türkiyem... Durum çok vahim, perişanız... Hepimizin başı sağ olsun, hepimize büyük geçmiş olsun.

Fazıl Say: Acı bir haberle uyandık. Halkımız için tek yürek olma ve yardımlaşma günleri...

Acun Ilıcalı: Hepimizin yüreğini yakan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Dualarımız enkaz altında bulunan yurttaşlarımızla. Geçmiş olsun Türkiye’m!

Erdoğan: Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Çağla Şıkel: Çok üzgünüm. Allah yardımcımız olsun. Yaralılar ve kurtarılmayı bekleyenler için dua edelim. Başımız sağ olsun.