Gündem ‘Bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yok’

‘Bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yok’

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, özetle şunları söyledi:

‘Bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yok’

MÜCADELE EDİYORUZ: 12 şehit verdiğimiz millî bir acıda bile kendi evlatlarına millî yas ilan etmeyi çok gören, bir büyük vicdansızlıkla, mücadele ediyoruz. Aynı zamanda PKK terörünü aklama peşine düşenlerle, terörist başına methiyeler düzme yarışına girenlerle, haine hain diyemeyen sözde demokrasi havarisi riyakarlarla, oy kazanma uğruna bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da mücadele ediyoruz.

Haberin Devamı

SÖZDE SİYASİ PARTİ: Adı sürekli olarak değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen bir sözde siyasi partinin; bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur. Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp, terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. Bir caninin ‘Öcalan Kürtlerin bir değeridir’ diye pazarlanmasını asla kabul etmiyoruz. Çünkü bizim için Kürtler; elinde, on binlerin kanı olan bir teröristle aynı cümlede anılamayacak kadar değerli, mert, namuslu, vicdanlıdır. Bu vatanın, has ve şerefli evlatlarıdır.

KAYYUM KURNAZLIĞI: Teröristbaşını lider, PKK’yı pusula, Kürtleri de pazarlıkta kullanılacak kaldıraç gören kirli zihniyeti reddediyoruz. Alın, o oylar sizin olsun. İktidara seslenmek istiyorum, bugün eğer TBMM kürsüsünden terör propagandası yapılabiliyorsa; federasyon, özerklik çıkışlarına sessiz kalınıyorsa burada en çok sizin sorumluluğunuz var. Yerel seçimde, geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip, seçildikten sonra da kayyum atama kurnazlığından vazgeçin. Demokrasimizi kirletmeyin. Terörle iltisaklı kişilerin aday olmasına göz yummayın. YSK milletimizin önüne, terörle iltisaklı adayları çıkartmasın.

Haberin Devamı

‘Kulaklarını çekeceğiz’

Yerel seçimlerden başlayarak, bayrağı İYİ Parti’nin devralacağını söyleyen Akşener, “Milletimiz iki yumruk arasına sıkışmış durumdan nefes alamaz hale geldi. İddia ediyorum, milletimiz seçimde hem iktidarın hem muhalefetin kulağını birden çekecek bayrağı biz devralacağız” dedi.