Gündem Bodrum’da sitede kaçak yapılaşma gerginliği!

Bodrum’da sitede kaçak yapılaşma gerginliği!

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 600 konutlu bir sitede geçen yıl başlayan kaçak yapılaşmaya karşı çıkan site sakinleri ile kaçak yapılaşmayı sürdürenler arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

Bodrum’da sitede kaçak yapılaşma gerginliği

Sitede bir yandan 58 kaçak yapının yıkım işlemleri devam ederken bir yandan da kaçak yapılaşma sürüyor.

Akyarlar Mahallesi’ndeki 600 konutlu Kalekent Sitesi’nde kaçak yapılar için geçen yıl çalışma yapıldığını gören bazı müteahhitler, durumu Bodrum Belediyesi’ne bildirdi. Belediye ekiplerince sitede 58 kaçak yapı tespit edildi. Hakkında yıkım kararı bulunan 58 kaçak yapıdan ikisi yıkıldı, 12’sinin yıkımı için gün verildi. Dokuz kaçak yapının yıkımı mücbir sebepten ertelenirken, SİT alanı içerisinde bulunan 30 kaçak yapı ve yazışması yapılacak olan 18 kaçak yapı için Muğla Anıtlar Yüksek Kurulu’na görüş sorulacağı belirtildi. SİT alanı dışında bulunan dokuz yapıya da yıkım günü verileceği kaydedildi. Bu süreçte kaçak yapıların inşaatı sırasında siteye hafriyat kamyonu girmesini istemeyen site sakinleri yönetime dava açtı. Kaçak yapılar hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunuldu. Bu süreç sitede oturanlar arasında gerginliğe neden oldu.

Haberin Devamı

Sitede oturan Cüneyt Fındık, kaçak yapılardan dolayı komşular arasında huzursuzluk yaşandığını belirterek, “Sitemizde yaklaşık 20 kaçak yapı için çalışmalar devam ediyor. Kaçak yapılar mühürlense de villaları yaptılar ve satmak istiyorlar. Konu hakkında yapı yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, “İnsanlar seçim öncesi imar barışı beklentisi nedeniyle durmuyor. Bir an önce imar barışı yapılmayacağı konusunda açıklama yapılmalı” ifadelerini kullandı.